Početna SPORT Jusup nakon Mege: “Imali smo šansu, a na poraz je možda utjecao...

Jusup nakon Mege: “Imali smo šansu, a na poraz je možda utjecao i umor!”

Foto: KK Zadar/Zvonko KUCELIN

Košarkaši Zadra jučer su u Beogradu propustili veliku priliku upisati novu pobjedu u regionalnoj ligi. Pobjedu s kojom bi napravili ogroman korak ka plasmanu u doigravanje, cilju koji se, prvenstveno sjajnim igrama u ovom natjecanju, kao prikazanje nenadano ukazao kroz sezonu natjeravši cjelokupnu zadarsku košarkašu javnost da povjeruje kako ga je moguće doseći.

Imali su Zadrani velikih osam koševa prednosti samo šest minuta prije kraja susreta u Hali Ranka Žeravice. Međutim, veliki broj utakmica, i kilometri koje Jusupovi igrači ostavljaju iza sebe iz tjedna u tjedan, uzeli su maha što se najbolje vidjelo u završnici dvoboja kada ih je svladao umor i kada su promašili nekoliko važnih šutova.

– Čestitam Megi na pobjedi. Zasluženo su dobili meč. Mi smo imali svoje šanse, ali nismo ih iskoristili. Kada je trebalo braniti primili smo tri trice za redom. Dali smo im puno prostora i nismo imali dovoljno agresivnosti na njihovoj vanjskoj liniji. To je presudilo. Dobro smo otvorili utakmicu sa tri trice, ali onda smo stali i kao da nismo postajali na terenu nekoliko minuta. Previše lako smo dozvolili Megi da se vrati – konstatirao je Jusup naglasivši kako je možda umor utjecao na poraz.

– Imali smo zgusnut raspored, u sve to treba uračunati i putovanja, ali činjenica je da smo morali odigrati mnogo bolje u obrani u završnici. Također, u prvom poluvremenu su nam pravili probleme u napadačkom skoku i to je to – zaključio je Jusup.

Pred Zadranima je sada nova važna utakmica. U petak u Krešin dom stiže Borac iz Čačka, a daljnji raspored sugerira kako su bodovi u tom susretu imperativ.