Početna FILM Kino Zona ove nedjelje ugošćuje Lanu Barić, Danila Šerbedžiju i njihovu uspješnicu...

Kino Zona ove nedjelje ugošćuje Lanu Barić, Danila Šerbedžiju i njihovu uspješnicu ‘Tereza37’!

Ove nedjelje na programu Kino Zone je domaća, dalmatinska poslastica, pulski laureat ”Tereza 37”.

Najbolji opis, najavu i zagrijavanje za film dati će vam glavna glumica, ujedno i scenaristica, Lana Barić te redatelj i nedavni laureat nagrade Vladimir Nazor, Danilo Šerbedžija, koje ćemo s ponosom ugostiti na ljetnoj pozornici!

S njima, ovog puta prije samog filma, razgovarati će naši Ivica Perinović i Mario Županović. Dok naši gosti i sami ne najave film, pokušajmo ga ovako približiti:

Tereza ima 37 godina, živi u Splitu. Nakon nekoliko spontanih pobačaja saznaje kako postoji vjerojatnost da genetski nije kompatibilna sa svojim suprugom. Već duže osjeća pritisak

okoline te započne preispitivati svoj rutinirani brak, što potakne niz događaja koji će joj promijeniti život, u duhu novostečene slobode i istine koja je samo njena.

“Tereza 37” prošlog pandemijskog ljeta pomela je konkurenciju u Puli gdje je, među ostalim, osvojila nagrade za najbolji film, režiju i scenarij, odnosno, ZFF-u gdje je osvojila nagradu publike te FEST-u na kojem je Lana Barić pokupila priznanje za najbolju glumicu.

Između razgovora i projekcije dugometražnog filma, publika će imati priliku pogledati i kratki film Orah, također nastao pod redateljskom palicom Danila Šerbedžije i glumom Lane Barić.

Radnja filma govori o gubitku i kolotečini koji natjeraju glavnog lika na zatvaranje u čahuru. No onda jedna apsurdna situacija uzrokuje izljev emocija.

Vidimo se ove nedjelje na još jednoj fešti od filma u Kino Zoni!

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:15h.

*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.