Početna FILM Kino Zona vam ove subote dovodi dramu koja pršti optimizmom!

Kino Zona vam ove subote dovodi dramu koja pršti optimizmom!

Za finalnu večer programa ‘Ženijalni dani’ u Kino Zoni donosimo optimizmom i nadom ispunjenu francusku dramu ”Noćni putnici”!

Svibanj je 1981. i ulice Pariza pune su slavljenika nakon izborne noći, zrak je nabijen optimizmom i nadom. No Élisabet nije slavljenički raspoložena. Napustio ju je muž i ostavio je da se sama brine o njihovo dvoje djece. Ne znajući za poraz, Élisabet nalazi posao u kasnonoćnoj radioemisiji, a u okrilje svog doma prihvaća i novu članicu – tinejdžericu Talulu bez doma i obitelji. Iako će s njima ostati kratko, Talulah će ostaviti neizbrisiv trag u životima Élisabet i njezine djece.

Ova lakonotna, od publike i kritike iznimno prihvaćena drama četvrti je dugometražni film Mikhaëla Hersa, premijerno prikazan na Berlinaleu, a potom i u Karlovym Varyma. Ideja koju film pronosi referira se na slavnog Rohmera i njegov klasik ”Noć punog mjeseca” i kazuje nam kako slobodoumne likove ne treba kritizirati, već samo promatrati ili eventualno isticati.

Glumačku postavu predvodi uvijek zapažena i pouzdana Charlotte Gainsbourg potpomognuta talentiranim Quitom Rayonom Richterom, Noée Abitom, Megan Northam i Thibaultom Vinçonom, odnosno, dobro nam znanom Emmanuelle Béart.

”Noćni putnici” su na rasporedu u subotu 11. ožujka s početkom od 20 h, ovog puta u Koncertnoj dvorani Kneževe palače. Ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.