Početna VIJESTI MR KOMPATIBILAN RESPIRATOR Od danas olakšan pregled na magnetskoj rezonanci za djecu...

MR KOMPATIBILAN RESPIRATOR Od danas olakšan pregled na magnetskoj rezonanci za djecu i teške bolesnike

Općoj bolnici Zadar odnosno Odjelu za anesteziologiju, reanimatologiju i intezivnu medicinu uručena je vrijedna donacija tvrtke Supernova Zadar d.o.o. Riječ je o posebnom respiratoru Hamilton Medical MRI koji je kompatibilan s uređajem za magnetsku rezonancu. Svečana primopredaja održana je danas u zadarskoj bolnici.

Zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc istaknuo je kako zadarska bolnica želi svim građanima osigurati maksimalnu zdravstvenu uslugu da u što manjem broju odlaze na pretrage u velike kliničke bolničke centre. „U tu svrhu smo išli u nabavu ovog uređaja koji će nam uvelike olakšati dijagnostičke preglede magnetskom rezonancom, pogotovo kod male djece i teških bolesnika“, istaknuo je Karuc.

Kada radimo dijagnostičke pretrage na magnetu, kojih imamo sve više, postoji problem klaustofobije kod velikog postotka bolesnika, također kod male djece. Pretraga je bučna, dugo traje. Zbog toga smo nabavili ovaj respirator od posebnih materijala koji mogu ući u magnetno polje, a kojim mi bolesnika sediramo i možemo normalno do kraja obaviti pregled po pravilima struke.”

Uređaj je vrijedan 33 tisuće 180 eura. Voditeljica Supernove Iva Fisher vjeruje da će se suradnja sa zadarskom bolnicom nastaviti. “Uvijek nastojimo pomoći, a to ćemo činiti i u budućnosti”, istaknula je Surić:

Smatramo da je to donacija koja uvijek ide u prave ruke zato što ga može koristiti najveći broj naših sugrađana. To je na neki način i naša zahvala gradu Zadru jer dio smo ove zajednice evo već preko 12 godina. Do sad Supernova je donirala zadarskoj bolnici preko milijun i 300 tisuća kuna kroz naše poslovanje i nadam se da ćemo i u budućnosti pomagati.