Početna VIJESTI Na području Općine Pašman besplatan prijevoz za starije osobe

Na području Općine Pašman besplatan prijevoz za starije osobe

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru (GDCK BNM) provodi na području svog djelovanja program ,,Pozovi i GDCK BNM te vozi” koji ima za cilj osiguravanje usluge prijevoza za starije osobe (kojima te usluge nisu ili su teško dostupne) radi poboljšanja kvalitete njihova života, objavio je portal otokpasman.hr

Usluge projekta uključuju besplatan prijevoz osoba starije životne dobi na potrebne i željene lokacije poput liječničke ordinacije, banke, pošte i slično. Na taj način članovi obitelji lakše mogu uskladiti obiteljske i poslovne obveze, a njihovi stariji imaju priliku umanjiti osjećaj usamljenosti i nemogućnosti ispunjavanja vlastitih potreba. Povećavanjem samostalnosti starijih osoba smanjuje se potreba za njihovim odlaskom u institucije poput staračkih domova.

Projekt je započeo 1. siječnja ove godine i trajat će 24 mjeseca. GDCK BNM program provodi u partnerstvu s Gradom Biogradom na Moru i odobren je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.