Početna SPORT NA STANOVIMA GOSTUJE OSIJEK Ina Fridrih: “Nitko na našem travnjaku nije favorit!”

NA STANOVIMA GOSTUJE OSIJEK Ina Fridrih: “Nitko na našem travnjaku nije favorit!”

U posljednjem, 14. kolu osnovnog dijela Prve HNLŽ nogometašice Donata u nedjelju će na svojim Stanovima ugostiti lidera prvenstva, Osijek. Šećer na kraju, kaže narodna uzrečica, koja se u ovom slučaju apsolutno može primijeniti. Jer Osijek uistinu stiže kao nagrada nakon jedne dobre sezone u kojoj su Zadranke odigrale čak i iznad očekivanja te su već kolo prije kraja i teoretski potvrdile nastup u najvišem rangu domaćeg ženskog nogometa i iduće sezone.

Stoga im u utakmici protiv Osijeka ne preostaje ništa doli uživati i protiv favorita za naslov pružiti maksimalno.

– Stiže nam ekipa koja je već godinama u samom vrhu ženskog nogometa. Međutim, mi smo već pokazale kako na našem travnjaku nikome ne priznajemo ulogu favorita. Iza nas su dvije dobre utakmice u kojima smo uvjerljivo slavile protiv Marjana i Viktorije, a napravile smo i odličnu pripremu za Osijek. Uopće ne sumnjam da ćemo pružiti dobar otpor i dati sve od sebe kako bi našim navijačima priredili iznenađenje – kaže Ina Fridrih, kapetanica ekipe sa Stanova.

Nakon ovog kola natjecanje se dijeli na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak. Već sada je poznato kako će Zadranke još šest utakmica drugog dijela igrati u Ligi za ostanak, gdje će im društvo praviti još Neretva, Marjan i Viktorija.

Za naslov državnih prvakinja borit će se, pak, Osijek, Split, Dinamo i Agram, premda se zna kako će glavnu riječ voditi upravo Osijek i Split, koji se u ovom trenutku nalaze na vrhu poretka.