Početna SPORT NAGRADNI FOND 20 000 DOLARA: Prvi turnir u sklopu Universal Tennis Ratinga...

NAGRADNI FOND 20 000 DOLARA: Prvi turnir u sklopu Universal Tennis Ratinga na Višnjiku

U teniskom kompleksu u Športskom centru Višnjik, na zemljanim terenima, od 28. lipnja do 4. srpnja 2021. održat će se prvi (i u Hrvatskoj) turnir u sklopu Universal Tennis Ratinga (UTR) koji već nekoliko godina okuplja mnoštvo tenisača i tenisačica iz cijeloga svijeta i za njih organizira atraktivne turnire.

UTR je sa Športskim centrom Višnjik i Teniskim klubom Zadar 08 postigao dogovor o organizaciji četiriju turnira u Zadru.
“Osim već spomenutoga, održat će se još dva turnira. U prvoj polovici kolovoza bit će dva ženska turnira, a krajem rujna i početkom listopada muški turnir. Postoje realni izgledi da i u studenom ove godine imamo još dva turnira” – kaže Lovre Rončević, predsjednik TK-a Zadar 08.

Prvi turnir u Zadru okupit će 20 igrača. Nagradni fond je 20 tisuća američkih dolara. “Format natjecanja je takav da će 20 igrača biti raspoređeno u četiri skupine po petorica. Pobjednici skupina igrat će polufinale u subotu, 3. srpnja, a finale će biti u nedjelju, 4. srpnja 2021. Pobjednik će osvojiti tri tisuće i 600 američkih dolara, finalisti po dvije tisuće i 75, polufinalisti po tisuću i 225 američkih dolara, itd.”

Popis sudionika zadarskoga turnira zaključen je, a prvi nositelj bit će Matija Pecotić, član hrvatske reprezentacije za Davisov kup.
“Osim Matije Pecotića na turniru će biti još niz veoma dobrih igrača. Možemo spomenuti i Denija Žmaka, pa Zadranina Franu Ninčevića, Nikolu Bašića, Josipa Krstanovića… Bit će igrača i iz Ukrajine, Bjelorusije, iz SAD-a…”

Jedna od dimenzija UTR-ovih turnira jest i da ih veoma pomno prate za tenis odgovorni ljudi iz američkih koledža.
“Svaki koledž želi privući i zadržati darovite i perspektivne igračice i igrače, a mnogi od njih sudjeluju i na turnirima pod ingerencijom UTR-a. U praksi to znači da će u Zadar osim igračica, igrača, njihovih trenera i članova obitelji, dolaziti i oni koji skautiraju, koji prate igračice i igrače, što u cjelini znači da će tenis u Zadru i dubinski ući na tržište” – zaključuje Lovre Rončević.

Turnir u Zadru bit će streamingom praćen i na određenim platformama pa će zainteresiranima biti dostupan u svakom svjetskom kutku. Sa sobom ta činjenica donosi i još jedan oblik dobre (i besplatne!) promidžbe svekolikih zadarskih potencijala, posebno u surječju sportskoga turizma.