Početna I-NOVI Najava foto edukacija i radionica u 2023. godini u Centru za kreativne...

Najava foto edukacija i radionica u 2023. godini u Centru za kreativne industrije

Ustanova INOVAcija najavljuje program edukacija i radionica koje će se u 2023. godini održavati u Centru za kreativne industrije, Put Murvice 3A u Zadru. Učenje je važan dio osobnog i profesionalnog razvoja, a tehnologija sastavni dio svakodnevnog života.

Želite li bolje upoznati vizualno komunikacijske alate ili usavršiti u radu u svom omiljenom hobiju? Donosimo Vam pregled edukacija i radionica u narednoj godini:

  • Foto edukacija „Osnove fotografije“

Edukacija je namijenjena početnicima koji se prvi put susreću s digitalnom fotografskom tehnikom, ali i onima koji već imaju određeno iskustvo. Početnici će se upoznati s digitalnim fotoaparatom, načinom na koji radi i osnovnim tehnikama fotografiranja, dok će polaznici s određenim predznanjem svoje znanje proširiti i upotpuniti ponekim savjetom, preporukom ili trikom.

U tečaju je obrađen i likovno-estetski element fotografiranja pa će, osim tehničkih informacija i podataka, pružiti osnovne ideje i načine za snimanje još boljih fotografija.

Program edukacije traje 6 tjedana, četiri sata tjedno.

  • Foto edukacija „Napredni modul“

Foto edukacija „Napredni modul“ namijenjena je svima koji posjeduju određeno predznanje, no imaju želju dalje razvijati i usavršiti svoje fotografske vještine. Kroz napredni tečaj fotografije, polaznici se upoznaju s različitim tehnikama postavljanja ekspozicije, kreativnim korištenjem rasvjete u raznim svjetlosnim uvjetima, kao i radom s različitim objektivima.

Ovo je specijalizirana edukacija rada na različitim područjima fotografije (arhitektura, proizvodi, fotodokumentacija 2D i 3D motiva hrana) te daljnjoj obradi fotografija u digitalnim alatima.

Program edukacije traje 6 tjedana, četiri sata tjedno.

  • Edukacija „Photoshop / Digitalna obrada fotografije“

Cilj edukacije je upoznavanje s radom u Photoshop-u, digitalnom programu za obradu fotografije. Edukacija kroz praktične primjere predstavlja rad za selektiranje, bojanje ili retuširanje. Polaznici će naučiti kako pravilno skenirati fotografiju i druge materijale te načine njihove kasnije obrade. Upoznat će se s mogućnostima koje pružaju palete kod rada sa slojevima, kanalima ili akcijama. Program edukacije traje 6 tjedana, četiri sata tjedno.

  • Edukacija „Indesign / Grafički dizajn i pripreme za tisak“

Cilj edukacije je upoznavanje s radom u programu InDesign koji je namijenjen za vektorski grafički dizajn i prijelom za tisak. Po završetku edukacije polaznici će biti upoznati s procesom stvaranja kataloga, letaka, plakata, monografija, knjiga do tiskanja.

Program edukacije traje 6 tjedana, četiri sata tjedno.

  • Radionica izrade letka, plakata

Radionica je ciljano zamišljena za polaznike koji će u kratkom vremenskom razdoblju naučiti izraditi manji reklamni materijal. Prema zadanom proizvodu (vino, crijep, hrana…) izrađuje se koncept zatim fotografiranje proizvoda, digitalna obrada i završni grafički dizajn materijala sa pripremom za realizaciju.

Program radionice traje 2 tjedna, tri sata tjedno.

  • Radionica izrade knjige grafičkih standarda

Knjiga grafičkih standarda je temeljni dokument za postavljanje vizualne komunikacije (tvrtke, ustanove, tvornice…) prema javnosti. Kroz radionicu se predstavlja izrada znaka (logotip) njegovi parametri (u boji i verzije c/b) i primjena, apliciranje na poslovnu dokumentaciju i kasnije materijale ili elemente koji su potrebni za određene djelatnosti.

Program radionice traje 3 tjedna, tri sata tjedno.

Edukacije i radionice provodit će se u vrhunski opremljenom foto studiju i IT dvorani Centra za kreativne industrije na Relji. Predavanja će voditi Marijan Kocijan, akademski slikar sa specijalizacijom na fotografiji u Veneciji i 20 godina iskustva u fotodokumentacijskoj fotografiji.

Za više informacija, kontaktirajte nas na mail info@inovacija-zadar.hr ili, još bolje, posjetite nas na adresi Put Murvice 3A.