Početna HRVATSKA NOVO: 37 NOVOZARAŽENIH U RH, Najmanje u posljednja dva tjedna

NOVO: 37 NOVOZARAŽENIH U RH, Najmanje u posljednja dva tjedna

Foto: Screenshot Youtube

U 14 je sati Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio javnost o aktualnim podacima u posljednjih 24 sata. „Danas je dobar podatak. U protekla 24 sata imamo 37 zaraženih što ukupno čini  1741 osobu“, navela je Maja Grba Bujević.

U zadnja 24 sata testirano je 897 pacijenata, ukupno do danas 19 256. Na respiratoru je 31 pacijent, dakle ista je brojka kao i jučer. Pojasnila je pritom da je jedna osoba preminula koja je bila na respiratoru, a jedna je skinuta s respiratora.

Troje preminulih u posljednja 24 sata

U posljednja 24 sata preminule su tri osobe, starica u dobi od 98 godina preminula je u KBC Split, u Infektološkoj klinici u Zagrebu preminuo je muškarac u dobi od 73 godine, dok je u Dubrovniku preminuo štićenik Doma za starije, u dobi od 74 godine s puno komordibiteta.

Oporavljenih je 473 što čini 58 više nego jučer. U samoizolaciji se nalazi 15 059 osoba.

„Želim pohvaliti sve naše građane jer su oni ključ našeg uspjeha i zato se zahvaljujem svima njima“, zaključila je Grba Bujević.

Jeli kninska bolnica novo žarište?

Na novinarsko pitanje jeli kninska bolnica novo žarište odgovorio je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a. „Nije novo žarište. Malo se situacija pogoršala, nešto je više pozitivnih djelatnika. Najprije je bilo samo na fizikalnom odjelu, a onda i na internom. Epidemiolozi su trajno tamo prisutni. Točno je da ima više zdravstvenih djelatnika koji su pozitivni. Sreća je da na ovom palijativnom djelu nema pozitivnih”, izvijestio je Capak.