Početna VIJESTI Opća bolnica Zadar uspješno uvela Portal pacijenta – web aplikaciju za digitalno...

Opća bolnica Zadar uspješno uvela Portal pacijenta – web aplikaciju za digitalno preuzimanje nalaza

Opća bolnica Zadar uvela je web aplikaciju Portal pacijenta kojom će pacijenti moći primati nalaze i radiološke slike digitalnim putem, što će značajno smanjiti vrijeme isporuke nalaza i radioloških slika.

Poslovanje Opće bolnice Zadar tijekom protekle godine, uz sve izazove u zdravstvu koje bolnica dijeli s ostatkom zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj, obilježio je najveći projekt informatizacije bolničkog, laboratorijskog te radiološkog informacijskog sustava u povijesti bolnice.

„ Implementacijom informatičkih rješenja, između ostalog, omogućava se i primjena eRadiologije, kao nastavak nacionalnog projekta eKartona, što za pacijente znači pristup i pregled slikovne dijagnostike i nalaza na svojem „Portalu pacijenta“. Pacijenti su do uvođenja ove web aplikacije morali doći u Opću bolnicu Zadar kako bi preuzeli nalaz i cd-medij s radiološkim slikama, dok će sada nalazi i radiološke slike pacijentima biti vidljivi kroz web aplikaciju.
Također je omogućen lakši pristup nalazima i slikama od strane izabranog liječnika i svih koji imaju pristup eKartonu pacijenta, kao i dijeljenje slika, traženja drugog mišljenja i slično. Krajnji je cilj projekta informatizacije u Općoj bolnici Zadar osigurati najbolju moguću podršku liječenju i njezi pacijenata, radu medicinskog osoblja, administracije i menadžmenta Bolnice. Navedenim će se utjecati na povećanje dostupnosti i kvalitete zdravstvene zaštite, a sve primjenom najsuvremenijih informacijskih rješenja dostupnih u Republici Hrvatskoj, kao i alata u procesima dijagnostike i liječenja“, izjavio je ravnatelj Željko Čulina, dr.med.

Osim Opće bolnice Zadar, ova je aplikacija odnedavno zaživjela i u Kliničkom bolničkom centru Osijek te Kliničkom bolničkom centru Zagreb, te u Klinici za dječje bolesti Zagreb.