Početna KULTURA Otvoren poziv za „Priče o europskoj baštini“

Otvoren poziv za „Priče o europskoj baštini“

„Priče o europskoj baštini“ (European Heritage Days Stories) inicijativa je Europske komisije i Vijeća Europe, koja potiče inovativne projekte u lokalnim zajednicama diljem Europe. Poziv je to na dijeljenje zanimljivih priča o europskoj kulturnoj baštini koje će se objaviti kao Priče Dana europske baštine. Dani europske baštine događaji su koji okupljaju europske građane kako bi proslavili, podijelili i podržali aktivnosti lokalnih zajednica u Europi čija paneuropska priroda pomaže u isticanju europske dimenzije i vrijednosti europske baštine.

CILJEVI POZIVA:
  • potaknuti ljude da se bave europskom kulturnom baštinom i ojačati osjećaj pripadnosti europskom zajedničkom prostoru;
  • prikupiti svjedočanstva/priče koje daju uvid u to kako zajednice razumiju europsku dimenziju lokalne baštine;
  • identificirati i promicati zajednice koje se bave baštinom u skladu s europskim vrijednostima i dugoročnom perspektivom suradnje;
  • nagraditi zajednice za njihov trud i potaknuti ih da dalje razvijaju svoje priče;
  • motivirati i potaknuti zajednice, dobitnike nagrada za europsku baštinu/nagradu Europa Nostra i mjesta s Oznakom europske baštine (EHL) da sudjeluju u Danima europske baštine.

Sve priče koje ispunjavaju kriterije prihvatljivosti bit će objavljene kao priče Dana europske baštine koje će se promicati na europskoj razini, a dobit će i potporu do 10.000,00 eura.

Detaljnije doznajte ovdje