Početna FILM Ove srijede u Kino Zoni pogledajte jedan od najprovokativnijih filmova posljednjih godina!

Ove srijede u Kino Zoni pogledajte jedan od najprovokativnijih filmova posljednjih godina!

Iz maglovitih i mističnih planina Islanda, u srijedu 23. veljače, kinematografski se vraćamo u 17. stoljeće i svjedočimo zabranjenoj ljubavi unutar samostanskih zidova, ukazanjima i kugi. Spremite se za jedan od najprovokativnijih filmova posljednjih godina u režiji velikog Paula Verhoevena, povijesno biografsku dramu ”Benedetta”!

U drugoj polovici sedamnaestog stoljeća dok kuga razara zemlju, Benedetta Carlini pridružuje se samostanu u Pesciji (Toskani) kao sestra početnica. Od ranog djetinjstva sposobna izvoditi čuda, Benedettin snažan utjecaj na zajednicu instantan je gotovo jednako koliko i važan, ali i šokantan.

Najnoviji film Paula Verhoevena premijerno je prikazan prošle godine u sklopu natjecateljskog programa festivala u Cannesu, a od onda je izazvao nezapamćene kontroverze pa čak i bojkote od strane određenih vjerskih zajednica. Biografska je to priča o religiji, seksu te propustima institucije sve u jednom. 

Sadržava nasilje, erotiku i smrt i to na način svojstven upravo Verhoevenu. Radi se o uistinu jedinstvenom uratku koji se, na određeni način, sjajno nadopunjuje na redateljev već istančan i poprilično ekscentričan opus. Jedna od najzanimljivijih stvari vezanih za film svakako je činjenica što je isti snimljen prema pomalo divljoj, kaotičnoj, ali potpuno istinitoj priči te rekonstruira portret jedne ere i lika po kojem film, u konačnici, nosi i naslov.

Benedettu tumači neodoljiva Virginie Elfri, dok ostatak glumačke ekipe među ostalima čine legendarna Charlotte Rampling te Lambert Wilson i Daphne Patakia. 

”Benedetta” je na rasporedu u srijedu, 23. veljače u 19.30 h, u Kino Zoni u Kazalištu lutaka Zadar! Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti samo na blagajni na lokaciji prikazivanja koja se otvara sat vremena prije početka projekcije (od 18:30 h).

Ulaznice se pak mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*U skladu s važećom Odlukom Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, ulazak na projekcije moguć je isključivo uz predočenje odgovarajućeg dokaza i to:

• Digitalna EU COVID potvrda ili

• Negativni test (PCR- 72 sata – BAT – 48 sati) ili

• Dokaz o 1. cijepljenju – karton ili potvrda liječnika ili

• Dokaz o preboljenju (unutar 12 mjeseci) – potvrda liječnika

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.