Početna VIJESTI POČELA IZVANREDNA SJEDNICA Rubeša upitao zašto se radi razlika između zaposlenika KK...

POČELA IZVANREDNA SJEDNICA Rubeša upitao zašto se radi razlika između zaposlenika KK Zadra i drugih gradskih tvrtki: “Njihova djeca neće dobiti poklone za Božić!”

foto: Novi radio

Odmah na početku izvanredne sjednice Gradskog vijeća grada Zadra, na kojoj će se raspravljati o ovogodišnjem rebalansu proračuna, vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša zatražio je stanku. Poručio je kako KK Zadar nema dovoljno sredstava kako bi isplatio plaće zaposlenima čija će djeca ostati bez poklona za Božić. Upitao je zašto se radi razlika između zaposlenika KK Zadra i drugih gradskih tvrtki.

“Riječ je o 16 zaposlenika od kojih jedan ima četvero djece, troje ima po troje djece, dvoje po dvoje djece i njih četvero po jedno dijete. Ako mi danas ne reagiramo i ne pomognemo i ne pokrijemo ono što su drugi ostavili iza sebe, ta djeca neće imati poklone za Božić. Zašto radite razliku između zaposlenika KK Zadar i zaposlenika dječjeg vrtića, Odvodnje, Vodovoda i ostalih gradskih poduzeća. Da je bilo tko u ovakvoj situaciji da nema sredstava da kupi poklon djeci za Božić, svi bi se našli na sjednici,” rekao je Rubeša.

Zatražio je da se raspravlja o njihovim amandmanima, no čini se da se to neće dogoditi jer nisu dostavljeni tri dana prije početka sjednice.

Na sjednici je inače, 19 vijećnika. Kao što je najavio, Enio Meštrović i njegovi vijećnici nisu došli jer ne žele sudjelovati u današnjoj raspravi.