Početna CRNA KRONIKA POLICIJA POJAČANO NADZIRE IMOVINSKE DELIKTE Uhićen mladi par u ukradenom vozilu

POLICIJA POJAČANO NADZIRE IMOVINSKE DELIKTE Uhićen mladi par u ukradenom vozilu

Foto: MUP

Mladi par delikvenata, djevojka u dobi pod 17 godina te mladić starosti 19 godina uhićeni su u srijedu oko 2 sata u noći na parkiralištu ispred jednog trgovačkog centra u Zagrebačkoj ulici u Zadru u ukradenom vozilu marke passat zadarskih registracija. 

„Policijski službenici Druge policijske postaje su prilikom pojačanih mjera prevencije imovinskih kaznenih djela, na parkiralištu uočili vozilo koje se kretalo prema autopraonici. Kada su se policajci približili, iz vozila su istrčale dvije osobe koje su pobjegle u pravcu obližnjeg podvožnjaka. Međutim policijski službenici su ih sustigli te doveli u prostorije policije“, izvijestila je zadarska policija.

Tamo je utvrđeno da su mladić i djevojka vozilo ukrali večer prije, oko 20 sati, s parkirališta u ulici Matije Vlačića na predjelu Sinjoretovo. Vozilo marke VW passat zadarskih registracijskih oznaka pripada 33-godišnjoj vlasnici koja je za krađu saznala tek nakon što joj je policija pozvonila na vrata. Mladić i djevojka su nakon otuđenja, automobil i oštetili tako da su pokidali brisače i branik na vozilu.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, prema oboje je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe i oštećenja tuđe stvari. Inače su otprije poznati policiji po problematičnom ponašanju i imovinskim deliktima.