Početna VIJESTI POLOŽEN KAMEN TEMELJAC Ministar Horvat, gradonačenik Dukić i direktor APN-a Hristov označili...

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC Ministar Horvat, gradonačenik Dukić i direktor APN-a Hristov označili početak gradnje 100 POS-ovih stanova na Crvenim kućama

Foto: noviradio.hr

Na lokaciji Crvene kuće svečano je položen kamen temeljac za izgradnju višestambene građevine iz Programa POS-a. Kamen temeljac položili su ministar Darko Horvat, gradonačelnik Branko Dukić i direktor APN-a Dragan Hristov.

Na predjelu Crvene kuće uskoro bi trebale niknuti dvije zgrade sa 100 POS-ovih stanova, gradit će ih tvrtka Lavčević, a naručitelj je APN. Kvadrat stana koštat će 1215 eura.

“Do sad je APN u Zadru izgradio 436 stanova, a ovdje će se napraviti još 100 stanova. Zgrada će biti na 7 etaža odnosno podrum, prizemlje i 5 katova. Rok izgradnje je 600 kalendarskih dana. Vrijednost investicije je 64 milijuna kuna, a od toga su poticajna sredstva RH 19 milijuna kuna.”, rekao je direktor APN-a Dragan Hristov.

Ministar Darko Horvat je izjavio kako se unatoč ogromnoj šteti od potresa te utjecaju pandemije na gospodarstvo, projekti POS-a nastavljaju.

Gradonačelnik Branko Dukić rekao je kako je još oko 200 mladih obitelji na listama za POS-ove stanove: