Početna VIJESTI Red Arrows u posjetu 93. krilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Red Arrows u posjetu 93. krilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Foto: HRZ/I. Dundović/A. Klarić

Tijekom dvotjednog boravka u Hrvatskoj britanska akrobatska grupa pripremat će se za nadolazeću sezonu te će na širem području Zadra, Biograda na moru, otoka Vira i Murtera provodite letačke aktivnosti.

Akrobatska skupina Kraljevskog ratnog zrakoplovstva (Royal Air Force) Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske “Red Arrows” sletjela je s 11 britanskih aviona BAE HAWK T-1, u četvrtak 11. travnja 2024. u vojarnu “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Donjem, u radni posjet akrobatskoj grupi „Krila Oluje“.

Tijekom dvotjednog boravka u Hrvatskoj britanska akrobatska grupa pripremat će se za nadolazeću sezonu te će na širem području Zadra, Biograda na moru, otoka Vira i Murtera u vremenu od 10:00-17:00 sati provodite letačke aktivnosti.

Letenje će se provoditi na malim do srednjim visinama (100 m do 6000 m visine) uz opridržavanje svih sigurnosnih mjera. Tijekom letova očekuje se pojačana buka stoga se “Red Arrowsi” unaprijed zahvaljuju stanovništvu spomenutih područja na razumijevanju.

Akrobatska grupa “Red Arrows” već nekoliko uzastopnih godina posjećuje  vojarnu u Zemuniku te ima višegodišnju uspješnu suranju s akro grupom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” s kojima provode zajedničku obuku i uvježbavanja.

 Akrobatska skupina Red Arrows je osnovana 1965. godine, a prvi posjet 93. krilu HRZ-a bio je 2017. godine.