Početna SPORT Remijem u Zagrebu vaterpolisti Zadra PH okončali na posljednjem mjestu!

Remijem u Zagrebu vaterpolisti Zadra PH okončali na posljednjem mjestu!

Vaterpolisti Zadra nisu u uzvratnoj utakmici uspjeli nadoknaditi minus od pet pogodaka iz prvog sraza pa je borba za deveto mjesto u Prvenstvu Hrvatske u konačnici pripala vaterpolistima Medveščaka.

U uzvratu u Zagrebu Zadrani su odigrali puno bolju utakmicu negoli je to bio slučaj u srijedu na Višnjiku, no minus iz prvog susreta ipak je bio nenadoknadiv. Dvoboj na plivalištu Šalata na kraju je završio neodlučeno 13:13 pa je Zadar prvenstvo završio na posljednjoj, desetoj poziciji.

Stotinjak gledatelja moglo je biti zadovoljno onim što su u bazenu prezentirali igrači ove dvije momčadi. Većim njenim dijelom utakmica je bila izjednačena sa mnogobrojnim izmjenama u vodstvu. Zadrani su, baš kao i prvom ogledu, muku mučili u realizaciji igrača više, a ovog su puta zakazala i dva najbolja klupska strijelca Marin Jovančević i Ivan Vrbanjak koji su kombinirano zabili tek dva gola.

Ovo je ujedno i najlošiji plasman vaterpolista Zadra u posljednje četiri sezone u prvoligaškom društvu. Najbolji je, pak, bio osvajanje osmog mjesta prošle sezone kada su izabranici Gorana Jovančevića u dvije utakmice četvrtfinala nadigrani od zagrebačke Mladosti.

MEDVEŠČAK – ZADAR 1952 13:13 (4:3, 3:5, 3:1, 3.4)

 ZAGREB – Plivalište Šalata. Gledatelja 100. Suci: Franulović i Čipčić. Opunomoćenik:Risek (svi iz Rijeke).

MEDVEŠČAK: Jukić, Šimić, Poropat, Gledec 1, Lovrić 2, Buconić 1, Denoble 3, Sirovec, Lipar 2, Škiljić, Tokić, Lipej 4 (2). TRENER: Zoran Curiš.

ZADAR 1952: Zdrilić, A. Martinović 1, Eleršek, Jajčinović 2, Čačić 1, M. Jovančević 1, Bašić, Cicero 1, Škifić, Stanić 1, Zelić 2, Jurišić 3, L. Martinović, Vrbnjak 1. TRENER: Goran Jovančević

PETERCI: Medveščak 2-2, Zadar 1952 -.

OSOBNE POGREŠKE: Medveščak 6, Zadar 1952 9.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Medveščak 5-7 (71%), Zadar 1952 2-6 (33%).