Početna SPORT Rubeša i Gunjević o stanju u KK Zadar; raspisan natječaj za novog...

Rubeša i Gunjević o stanju u KK Zadar; raspisan natječaj za novog direktora

Predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar i gradski vijećnik Akcije mladih, Ante Rubeša danas je na konferenciji za novinare govorio o nepravilnostima u računima KK Zadra za smještaj igrača. Naglasio je kako je jutros pokušao sve predati policiji no uputili su ga na službenicu:

„Moja dužnost je ako imam saznanja o kriminalnim radnjama da ih i prijavim. Jutros sam bio u policiji, ali je gospodin Škara na godišnjem, a gospodin Pilipović me spustio na službenicu. Tražio sam sastanak s čelnim ljudima, a oni me spuštaju na službenicu kojoj sam se zahvalio jer nakon što je prva istraga napravljena traljavo, rekao sam da joj ne želim iznijeti podatke već ću sazvati presicu. Takav način rada meni aludira da su i oni svjesni da je prva istraga napravljena traljavo i da se tu nekoga štiti“, istaknuo je Rubeša.

Na današnjoj konferenciji istaknuto je da je Nadzorni odbor Košarkaškog kluba Zadar objavio je javni poziv za izbor i imenovanje novog direktora – jedinog člana Uprave KK Zadar. Tu funkciju trenutno kao vršitelj dužnosti obnaša David Gunjević:

„Želim svima reći da ovo nije poziv za mene iako sam ja v.d. – fokusiran sam na kratkoročne obveze, krpanje rupa a o tome hoću li se javiti na natječaj još nisam odlučio. Pozivam da se jave svi koji mogo pomoći klubu na bilo koji način, ne mora biti samo za direktora. Klub je zapušten, treba napraviti plan rada za četiri godine i ponovno ga približiti navijačima. KK Zadar nije najveći hrvatski klub po trofejima, nego zbog navijača, baze ljudi kojima taj klub znači“, rekao je Gunjević.