Početna VIJESTI Rubeša pokazao račune za smještaj igrača KK Zadra u hotelu prošlo ljeto:...

Rubeša pokazao račune za smještaj igrača KK Zadra u hotelu prošlo ljeto: “Plaćeno pola milijuna kuna za malo više od mjesec dana! Žilavec se ponašao kao pijani milijunaš”

foto: Novi radio

Na Gradskom vijeću vijećnici su dali suglasnost KK Zadru da podigne kredit od 3,7 milijuna kuna kako bi klub izbjegao stečaj. No, prije samog glasovanja bila je žustra rasprava.

Ante Rubeša iz Akcije Mladih u svom izlaganju htio je ukazati na netransparentnost u poslovanju kluba i, kako je rekao, nesposobnost sada već bivšeg direktora Željka Žilavca. Rubeša je pokazao račune za noćenja igrača u hotelu u Zadru, u kolovozu i rujnu prošle godine. Izgleda da je za to Žilavec, odnosno klub s Višnjika, platio više od pola milijuna kuna, što nije realan iznos s obzirom na cijenu noćenja. Zadarski DORH u tome nije pronašao ništa sporno, kaže Rubeša.

„Radilo se netransparentno i zbog ovakvih stvari svi danas mrze KK Zadar”, rekao je Rubeša i optužio bivšeg direktora Žilavcaza kokošarenje. Također ga je optužio da je uvukao klub u novi minus od 4 milijuna kuna. “Žilavec se u klubu ponašao kao pijani milijunaš”, dodao je Rubeša.

Daniel Radeta (SDP) zbog svega je pozvao USKOK i DORH da istraže navodne malverzacije.

I gradonačelnik Branko Dukić rekao je da ga je iznenadio podatak o hotelskim računima za igrače te da Žilavec mora pojasniti o čemu se radi.