Početna VIJESTI SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Na dnevnom redu izvješća o poslovanju gradskih poduzeća...

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Na dnevnom redu izvješća o poslovanju gradskih poduzeća te prijedlog pokretanja procesa „Otvorenog proračuna“

foto:noviradio.hr

Sutra će se održati 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra, s početkom u 16 sati. S obzirom na epidemiološku situaciju i mjere koje su na snazi, sjednica Gradskog vijeća će se održati bez nazočnosti predstavnika medija.

Na dnevnom redu su izvješća o radu i financijskom poslovanju 10 gradskih poduzeća. Njih pet je prošlu godinu završilo s gubitkom – Vodovod, Odvodnja, Obala i lučice, Nasadi te Tržnica Zadar.

Na dnevnom redu je i SDP-ov prijedlog zaključka o uvođenju otvorenog i transparentnog proračuna zbog nužnosti bolje informiranosti građana i transparentnijeg trošenja proračunskih sredstava. Tim Zaključkom se Gradskom vijeću predlaže pokretanje procesa „Otvorenog proračuna“ i to uvođenjem jedne od dostupnih aplikacija koje postaje i koje su dostupne na tržištu. Aplikacija bi morala omogućiti pregledavanja proračuna po svim kvalifikacija i kategorijama, odnosno da svaki građanin može vidjeti prihode i rashode, od kud novac dolazi i na što se troši, te sve isplate iz proračuna, ugovore i narudžbenice koje predstavljaju temelj za isplate.