Početna PARLAMENTARNI IZBORI SOCIJALDEMOKRATI PORUČILI: Demografija i korupcija su osnovni problemi u Hrvatskoj

SOCIJALDEMOKRATI PORUČILI: Demografija i korupcija su osnovni problemi u Hrvatskoj

Socijaldemokrati su u utorak posjetili Šibenik i Zadar gdje su predstavili izborni program i kandidate saveza Naša Hrvatska za IX. izbornu jedinicu.

Davorko Vidović, predsjednik Socijaldemokrata, tom je prilikom ocijenio kako je Hrvatska zadnjih godina postala taoc podjele koja je potencirana na ovim izborima, „podjele dvaju političkih ega u kojoj su svi ostali osuđeni da budu navijači jednog ili drugog brijega“.

Socijaldemokrati kao predvodnici saveza Naša Hrvatska (koje uz njih sačinjavaju Hrvatski laburisti – Stranka rada, Demokrati, IDS, PGS i Nezavisna platforma sjever župana Matije Posavca) žele umjesto „teških i praznih riječi građanima ponuditi nešto što ima svoju težinu, a to je ozbiljnost i odgovornost“, rekao je Vidović.

„Kad kažemo da će mirovine rasti 33% onog trenutka kad budemo u prilici odgovarati za to doista će i rasti jer ja sam, kad sam bio ministar u teškim financijskim vremenima, osigurao da one i narastu 33%. Kad kažemo da će sva djeca dobiti dječji doplatak mogu posvjedočiti da je na početku mog mandata dječji doplatak primalo 220 tisuća djece, a na kraju mandata 627 tisuća. Vjerodostojnost stoji iza onoga što predstavljaju ljudi na našoj listi, oni svojim životima i karijerama svjedoče da ono što govorimo uistinu i mislimo“, izjavio je.

Vidović je najavio kako će Socijaldemokrati osigurati uvjete za gospodarski razvoj koji će značiti napuštanje trenutnog ortačkog kapitalizma, da će državu i institucije osloboditi od zaposjedanja od strane jedne političke partije kao i da će se uprave javnih poduzeća popunjavati najboljim stručnjacima iz svijeta.

„Želimo obrazovni sustav kakav ima Finska s odlično plaćenim učiteljima, želimo zdravstveni sustav kakav ima Švicarska, plaće kakve imaju Austrijanci, mirovine na razini njemačkih… Sve to možemo s našim ljudima, to je naš primarni cilj i znademo kako to provesti u djelo“, rekao je predsjednik Socijaldemokrata.

Franko Vidović, nositelj liste za IX. izbornu jedinicu, istaknuo je kako su se na ovim izborima profilirala dva bloka koji se ne bave stvarnim problemima već im se retorika svodi na vrijeđanje i ponižavanje.

„Nitko ne priča kako će djeca u školu, što ćemo jesti, hoćemo li i što proizvoditi, u kojem pravcu će ići ova država. Samo obećavaju brda i doline. Kad sam bio na čelu Šibenika nisam puno obećavao, ali sam puno napravio čemu mogu posvjedočiti građani. Dugo sam u politici i nemam nikakav rep iza sebe. Ja i kolege na našoj listi svojim djelovanjem i karakterom garantiramo to što govorimo“, kazao je Franko Vidović.

Naglasio je kako u Hrvatskoj postoje dva osnova problema koji su povezani jedan s drugim, a to su demografija i korupcija.

„Imamo demografski odljev jer je korupcija u svim porama našeg društva. Mladima je to odvratno i zato odlaze van, a ne jer ovdje ne mogu dovoljno zaraditi. Odlaze jer sustav ne valja, jer je korumpiran i premrežen, jer umirovljenici ne žive na razini na kojoj bi trebali živjeti“, rekao je Vidović te pozvao građane da izađu na izbore i daju povjerenje savezu Naša Hrvatska koji istinski želi mijenjati ovu zemlju.