Početna VIJESTI STAZA GLAGOLJAŠA Osnovnoškolaci na Kalelargi i Narodnom trgu građanima predstavili radove ukrašene...

STAZA GLAGOLJAŠA Osnovnoškolaci na Kalelargi i Narodnom trgu građanima predstavili radove ukrašene glagoljicom!

Cijela Kalelarga kao i Narodni trg jutros su se pretvorili u Stazu glagoljaša, gdje su osnovnoškolci iz Zadra i Županije građanima predstavili svoje radove  ukrašene glagoljicom koje su vrijedno izrađivali tijekom cijele ove,a li prošle školske godine.  Iako manifestacija nije prodajnog karaktera, učenici su za svaku rukotvorinu ipak bili nagrađeni simboličnim novčanim prilozima. „Skupilo se tu novaca za sladoled “ bila su iskrena djeca.  „Dio od skupljenih priloga ići će za repromaterijal, a ostalo ide za- sladoled! Jer- rad se treba i nagraditi“ rekle su nam kroz smijeh vrijedne mentorice koje ovu djecu godinama kroz radionice i likovne natječaje  upoznaju s glagoljicom. Prema onome što smo vidjeli ali i čuli od djece oni su oduševljeni tim starim hrvatskim pismom kojeg usvajaju bez velikog problema.

Uz rukotvorine, pjesmu i ples djeca su ove godine predstavili Stazu glagoljaša u najboljem svijetu. Ovo je osma manifestacija, no bila je pauzirana zbog pandemije pune dvije godine, a ove se vratila u najboljem svijetlu, rekla nam je Ana Zekanović učiteljica OŠ Jurja Barakovića u Ražancu.

Djeca volje glagoljicu i od prvog razreda se s njom upoznaju kroz različite oblike rada. Jedva su dočekali današnju stazu glagoljaša posjećenost je odlična i ljudi svih dobnih skupina su zainteresirani za glagoljicu što nas jako veseli“, rekla je Zekanović.  

Djeca su nam otkrila da jedva čekaju sljedeću godinu! I mi isto, a posebno nas zanima što će nam za godinu dana te male vrijedne ruke predstaviti!