Početna HRVATSKA DOMAĆE SNAGE Studio “Contura“ iz Biograda Specijalnoj bolnici za ortopediju donirao 50...

DOMAĆE SNAGE Studio “Contura“ iz Biograda Specijalnoj bolnici za ortopediju donirao 50 zaštitnih vizira

U suradnji s lokalnom samoupravom u tvrtki Studio Contura u Biogradu na Moru ovih dana punom parom printaju se zaštitni viziri.

“3D printer posljednjih dana radi danonoćno kako bi se isprintalo što više zaštitnih vizira za medicinsko osoblje koje neprestano brine za naše zdravlje. Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s našim stožerom civilne zaštite proizvodnja ne staje. Naime, tvrtku sam osnovao nedugo prije početka ove situacije s COVID 19, a kao i ostalim poduzetnicima proizvodnja je preko noći utihnula. Povezali smo se s kolegama iz Slavonskog Broda koji su mi poslali nacrt vizira i koji su u Biograd poslali određeni broj gotovih vizira budući su oni s proizvodnjom počeli puno prije. Kako sam već rekao, tvrtka je mlada i materijal kojim sam raspolagao za zbog krize otkazane projekte odlučio sam utrošiti na ono što je sada neophodno“, izjavio je Marko Jelić, vlasnik tvrtke Studio Contura.

U kontaktu sa Zapovjednikom civilne zaštite Biograd gosp. Marijanom Stopferom i gradonačelnikom gosp. Knezom, te načelnikom Općine Sv. Filip i Jakov gosp. Pelicarićem, nabavljeno je još materijala tako da se proizvodnja samo nastavila.

“Ovim putem im zahvaljujem što su izašli u susret nabavom dodatnog materijala i omogućili da danas Specijalnoj bolnici Biograd mogu predati prvih 50 vizira. Osim ovih 50 komada potreban broj vizira dostavit će se i liječnicima opće prakse i ostalom medicinskom osoblju u Općini Sv. Filip i Jakov, Općini Pakoštane, te našim otočkim Općinama Pašman i Tkon. Ovo je prvi dio vizira, proizvodnja se nastavlja u dogovoru s našim stožerom i printat će se dokle god bude potrebe“, rekao je Marko Jelić.

Zapovjednik stožera civilne zaštite Marijan Stopfer zahvalio se na doniranim vizirima, te dodao:

“Pred nama su zahtjevni zadaci očuvanja zdravlja i sigurnosti naših sugrađana, te civilni stožer Grada Biograda i svi njegovi članovi poduzimaju sve kako bi ova kriza završila što prije i kako bismo se svi zajedno vratili svojim svakodnevnicama. Zajedničkim naporima kako lokalnih samouprava, a tako i sudjelovanjem naših sugrađana, bilo da su uključeni u pojedine projekte, bilo da se pridržavaju naputaka nadležnih tijela, siguran sam da ćemo prebroditi i ovu krizu.

Unatoč početnim poteškoćama u Specijalnoj bolnici za ortopediju ona je sada u potpunosti spremna i vrši prijem i brigu o pacijentima s lakšim oblikom COVID 19, te nam je stoga bilo od iznimne važnosti i kao Gradu i kao Stožeru da se proizvodnja zaštitne opreme odvija u našem gradu, i zato nam je drago da smo mogli pomoći pri nabavi dodatnog materijala i da ćemo ovaj projekt podržavati dokle god se za time bude pokazivala potreba,“ rekao je Marijan Stopfer”.