Početna VIJESTI SVE JE SPREMNO ZA UTRKU WINGS FOR LIFE: ”Slike iz Zadra obići...

SVE JE SPREMNO ZA UTRKU WINGS FOR LIFE: ”Slike iz Zadra obići će cijeli svijet!”

– Ugostit ćemo 5000 trkača i bit ćemo dio jedne od sedam globalnih utrka koje će se trčati na sluźbenim lokacijama utrke – rekla je na samom početku današnje konferencije za medije uoči utrke Wings for life Iva Milevoj iz organizacije.

– Trčat će se i preko aplikacije tako da ćemo globalno biti prisutni u 165 zemalja. Zahvaljujem se svima koju pomažu u organizaciji koji podržavaju plemeniti cilj zbog kojeg smo ovdje. Veselimo se da će slike iz Zadra obići cijeli svijet i molimo građane za strpljenje. Na utci će nastupiti i pobjednice iz 2015. i 2019. godine Nikolina Šustić i Violeta Padusynska tako da očekujemo vrlo zanimljivu utrku – zaključila je Iva.

– Pokrit ćemo stazu u dužini do 70. kilometra, nešto dalje od Šibenika, postavit ćemo 300 metara stolova na kojima će biti 12 tona vode i voća. Na toj stazi će raditi oko 650 volontera, a osim tog, za nas koji se u našem gradu bavimo trčenjem, valja reći kako je upravo ova utrka glavni motivator ljudima da se počnu baviti rekreacijom. Ovaj maraton po ničemu ne zaostaje za bilo kojim poznatim maratonom u svijetu i izuzetno mi je drago da se ova utrka održava upravo u našem gradu – rekao je Jure Šango iz organizacije.

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić rekao je ovim povodom kako mu je izuzetno drago da se nakon dvije pandemijske godine utrka vratila u Zadar.

– Ovaj događaj je postao pravi zaštitni znak grada Zadra i hvala organizatorima što su za utrku opet izabrali naš grad. Ako trčanje gledamo ko dio zdravog načina življenja onda jenova utrka zome dala svoj veliki doprinos. Ovaj atraktivni događaj je organizcijski i logistički vrlo složen kako za organizatore tako i za sve nas građane Zadra. Ali slušajmo policiju i vjerujem da neće biti problema. Meni ne preostaje ništa drugo nego poželjeti dobrodošlicu svim trkačima Wings for kife utrke.

Iz PU zadarske poručili su kako će se u nedjelju promet odvijati uz posebnu regulaciju. I to na sljedećim dionicama:

1. od 09.15 do 14,00 sati  Liburnska obala – Ulica Narodnog lista 
2. od 11.45 do 14.00 sati   Liburnska obala – Ulica O.K. Tomislava      
3. od 12.00 do 14.00 sati  Zrinsko-Frankopanska Ulica – Put Murvice – dr. Franje Tuđmana – Ante Starčevića
4. od 12.15 do 14.15 sati  Ulica 4. GBR – 84. Bojne HV „Termiti“ do izlaza iz Zadra, promet u smjeru juga 
5. od 12.30 do 14.30 sati  na dionici ceste  D8 – Bibinje – Sukošan – Sv. Petar – Turanj – Sv. F. i Jakov – Biograd – Pakoštane –  Drage, do granice sa Šibensko-kninskom županijom, promet će se odvijati uz posbenu regulaciju po dionicama sukladno kretanju trkača.

U vremenu od 11.30 do 14.00 sati ulaz odnosno izlaz vozilima sa zadarskog poluotoka neće biti moguć preko križanja Jazine. 

 U vremenu od 12.30 do 16.00 sati cjelokupni promet u oba smjera, državnom cestom od Zadra do Draga odnosno granicom sa Šibensko-kninskom županijom i nadalje u smjeru Primoštena će se odvijati uz posebnu regulaciju policijskih službenika i to po dionicama sukladno kretanju trkača.

 Savjetuje se vozače da u navedeno vrijeme u što manjoj mjeri koristiti ulice, koje su ujedno obilazni pravci za kretanje vozila:

– Ulica dr. Franje Tuđmana
– Ulica V. Mačeka
– Ulica braće Miroslava i Janka Perica
– Ulica Franka Lisice
– Ulica Put Murvice
– Ulica II. Zasjedanja ZAVNOH-a

Obavještavaju se građani da će policija, na dan održavanja javnog okupljanja, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme i nakon završetka javnog okupljanja vršiti snimanje na mjestima održavanja javnog okupljanja na području grada Zadra (Poluotok) kao i duž cijele trase kretanja trkača.