Početna SPORT SVI NA GRIPE Ramljak: Iščupali smo se i iz težih situacija, vjerujem...

SVI NA GRIPE Ramljak: Iščupali smo se i iz težih situacija, vjerujem da imamo kvalitetu i snagu za pobjedu

Košarkaši Zadra danas igraju najvažniju utakmicu sezone: izgubi li san o naslovu prvaka bit će ugašen, dobije li u nedjelju će, pred sigurno punim Višnjikom, tražiti pobjedu za njegovu obranu. Treća „epizoda“ serije završila je s happy-endom za žute, ako zapadnu u euforiju moglo bi im se dogoditi neugodno prizemljenje. Trener Danijel Jusup i njegovi igrači uvjereni su kako je i dalje sve u njihovim rukama te da maksimalnom borbenošću i koncentracijom  mogu uzvratiti za sinoćnji poraz.

– Moramo prije svega popraviti neke stvari u obrani, ne dopustiti im otvorene šuteve za tri poena, mislim da je to najvažnije u ovom trenutku. Također, moramo se koliko-toliko oporaviti za utakmicu, kaže Jusup dan nakon utakmice.

Zadar je dugo gubio, u trećoj četvrtini se vratio u utakmicu i poveo ali i posljednjoj nije imao pojedinca koji bi parirao učinku Shannona Shortera. Sada kada je najpotrebnije najviše se očekuje od onih koji su bili najbolji tijekom cijele sezone, pa tako i od kapetana Marka Ramljaka.

– U situaciji smo da moramo pobijediti. Neće biti nimalo lako, osjeti se umor kod obje ekipe, ali vjerujem da to možemo izvući. Iščupali smo se prije i iz težih situacija. Vjerujem da ćemo pronaći snage da odigramo utakmicu na tragu druge u seriji, vratiti se u Zadar i tamo odlučivati o prvaku. Oni su u dobrom ritmu, odigrali su nadahnuto, pogađali puno, mi smo im puno toga dopustili. Moramo izvući svaki atom snage i uložiti ga prvenstveno u skok i obranu. Ako budemo agresivniji i zatvarali više, stizali više u obrani, bit će nam puno lakše igrati. Neupitno je da imamo kvalitetu, moramo pronaći energiju, skupiti se i vratiti seriju u Zadar, kaže Ramljak.

Utakmica se igra na Gripama, s početkom u 20 sati, uz prijenos na MAXSportu i Sportskoj televiziji.