Početna SPORT SVJETSKO PRVENSTVO U CRNOJ GORI Ivan Galzina iz ŠRD Zubatac prvak u...

SVJETSKO PRVENSTVO U CRNOJ GORI Ivan Galzina iz ŠRD Zubatac prvak u pojedinačnoj konunkurenciji i ekipno s hrvatskom reprezentacijom

Zadranin Ivan Galzina, član ŠRD Zubatac, okitio se naslovom svjetskog prvaka na 56. Svjetskom prvenstvu u ribolovu štapom iz brodice održanom u Crnoj Gori. Galzina je zajedno s kolegama iz reprezentacije osvojio i ekipno zlato za Hrvatsku u čemu su mu se pridružila još dva sugrađana, Marko Sikirić i David Bajlo.

– Tri dana je puhala bura, a imao sam vrlo težak ždrijeb s aktualnim svjetskim prvacima Talijanima. Vodila se velika borba, koja je na kraju otišla u moju korist i tako sam si otvorio put do zlata. Prvoga dana uhvatio sam 26 riba, drugoga 80, a trećega 66 – javio nam se presretni Ivan, kojemu je ovo kruna karijere.

– Definitivno, ovo je moj najveći uspjeh. Uz 12 ekipnih medalja, do sada sam imao pojedinačno srebro i broncu. Eto, nedostajalo mi je ovo zlato da upotpunim kolekciju – dodao je.

Galzina je slavio ispred Talijana Antonyja Giacominia te Francuza Sylvaina Ferachogloua, dok je četvrto mjesto zauzeo Marko Sikirić, kojemu je tako zamalo izmakla medalja i u pojedinačnoj konkurenciji.

Inače, za Hrvatsku su, osim trojice spomenutih Zadrana, nastupili i David Pinezić (SRK Meduza Rovinj), Stefano Erman (ŠRD Ribon Novigrad) te Siniša Budisavljević (ŠRD Tunera Jadranovo).

Izbornik reprezentacije je Matteo Jugovac, trener Elvis Barak, a u stručnoj pratnji bio je Zadranin Pavle Kostić.

U ekipnoj konkurenciji, srebro je pripalo Francuzima, a bronca Talijanima.