Početna LIFESTYLE TO DO IN ZADAR Orginalni suvenir Zadranke Maje Biloglav!

TO DO IN ZADAR Orginalni suvenir Zadranke Maje Biloglav!

Predstavljamo vam originalan i jednostavno sjajan suvenir – To do in Zadar!!!

Kad god otputujemo nekamo, ljudima do kojih nam je stalo donesemo nekakav suvenir iz mjesta koje smo posjetili. Naša gošća, Zadranka Maja Biloglav predstavila nam je originalni suvenir koji će, ako se po jutru dan poznaje, definitivno dobiti svoje mjesto pod suncem.

Maja je na Novi donijela butelju vina na kojoj se nalazila vrećica s uputama i dijelovima, komadićima ručno obrađene keramike s kojima nakon što se popije boca, od čepa i uz dijelove u vrećici može napraviti vlastiti suvenir, odnosno mini verzija Sv. Donata, jednog od simbola našeg grada. Dijelovi su od ručno obojane keramike i svi prikazuju isti motiv, ali na svoj unikatan način.

„Ideja je došla iz ljubavi prema vinu, putovanju i naravno Zadru. Kad god bi na putovanju popila neko vino, sačuvala bi čep. I tako se tih čepova skupilo, a ja bi se pitala gdje sam ovo bila!  Pa mi je palo na pamet taj čep spojiti sa prepoznatljivim simbolom našeg grada. Tako će svima ostati u sjećanju, ako su popili vino i sa sobom ponijeli čep od kojeg su sami sastavili malog Sv.Donata, da su to vino pili upravo u Zadru” – s osmijehom otkriva Maja Biloglav.

Suvenir je nazvan ‘to do in Zadar’ a Maja ima ideju da krene s ovom pričom diljem lijepe naše. Trenutno razmatra naše simbole i spomenike po Hrvatskoj.

Prva ideja je ‘pala’ zbog spomenika Burnum s ostatcima rimskog vojnog logora kod Knina i to područje mi je zanimljivo samo po sebi jer ima jaku vinsku priču, a za sada je taj kraj malo zapostavljen pa ne bi bilo loše dati mu malo na važnosti. Osim Donata razmišljam o još nekim zadarskim simbolima. Taj bi išao uz čep od šampanjca ali to je sve što ću vam za sada reći“ – kaže Maja.

Interes za suvenir pokazale su neke vinarije, restorani, boutique hoteli za svoje suvenirnice.

Suvenir možete nabaviti preko Majinog Instagram profila #todoinzadar

Suvenir ‘ To do in Zadar’ smo i sami pokušali sastaviti, na vrećici postoje upute a u vrećici keramika s kojom ćete vi ili netko tko je od vas uz njega dobio bocu vina na dar sastaviti originalnu uspomenu za sva vremena.