Početna HRVATSKA Tročlana posada policijskog broda „Sv. Donat“ u zadarsku bolnicu prevezla uzorke krvi...

Tročlana posada policijskog broda „Sv. Donat“ u zadarsku bolnicu prevezla uzorke krvi na daljnu analizu

Na zahtjev Stožera civilne zaštite Dugog otoka  jutros su u 09,30 sati policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije, službenim plovilom u Salima preuzeli uzorke krvi koje treba dostaviti u Opću bolnicu Zadar na daljnju analizu, izvijestili su u petak iz PU Zadarske.

Tročlana posada policijskog broda „Sv. Donat“, obzirom na nepovoljne vremenske uvjete na moru i ograničen brodski promet, prevezla je uzorke krvi lokalnog stanovništva do Zadra kako bi stanovnicima bila osigurana potrebna medicinska skrb te  na taj način još jedanput pružila pomoć stanovnicima otoka.

Pored nadzora morske državne granice, brige za sigurnost na moru i sudjelovanja u akcijama traganja i spašavanja, policija pruža pomoć građanima otoka tijekom cijele godine, tako je prošle godine zabilježeno 11 prijevoza bolesnika policijskim plovilima.
Usprkos buri i valovima na moru, posada broda je uspješno uplovila u luku Gaženica u Zadru te predala uzorke zdravstvenim djelatnicima, objavila je zadarska policija.
 

Sveti Donat