Početna SPORT U 26 GODINI Iznenada preminuo nogometni sudac i tajnik NK Abeceda Miro...

U 26 GODINI Iznenada preminuo nogometni sudac i tajnik NK Abeceda Miro Surać

Tajnik NK Abeceda ZDC i nogometni sudac Miro Surać preminuo je iznenada u 26 godini. Tužnu vijest objavio je njegov klub na Facebook stranici:

“U dubokoj boli i tuzi javljamo vijest da nas je iznenada, u 26 godini života, napustio naš tajnik Miro Surać. Cjelokupna Abecedina obitelj zavijena je u crno. Mirovoj obitelji i prijateljima izražavamo iskrenu sućut. Mirov lik i djelo koje je utkao u same početke djelovanja Nogometnog kluba Abeceda, zauvijek će biti upisani u povijest kluba. Miro naš dragi, hvala ti na svemu što si dao klubu, hvala ti na svim trenucima koje smo proveli zajedno. Hvala ti za neraskidivu ljubav i sportsko te privatno prijateljstvo. Počivaj u miru dobri čovječe.”

Od Suraća se oprostila i Prva ŽNL Zadarska.

MIRO SURAĆ 1997-2023
Teška , tužna i bolna vijest proširila se županijom da je u 26 godini preminuo Miro Surać. Vijest koju ne želimo, ne možemo prihvatiti da nas je napustio čovjek komu je nogomet DNK identitet, čovjek koji je živio za nogomet i uz nogomet. Ne postoji osoba u sportskom kodu zadarske županije da nije upoznala smiješak našeg Mire Suraća. Djelatnik mnogih klubova ali posljednja ljubav kojoj je davao sebe cijelog je NK ABECEDA ZDC . Toliko je sezala njegova ljubav da je uz obveze prema ABECEDI ujedno bio delegat, sudac malog nogometa, redoviti pratitelj svih nogometnih zbivanja, naš najkvalitetniji i najemotivniji suradnik stranice ŽNL. Ne postoji nogometno događanje gdje nismo vidjeli Miru Suraća i njegov drag i poseban smiješak . Nažalost po sve nas upravo posljednje sto je ugledao je ono u čemu je sebe davao najviše u vidu čarobne nogometne igre. Ali ovaj put moramo biti malo sebični i kazati da Miro ne pripada Abecede, nit sudačkoj organizaciji, niti delegatskoj već svima nama kojima je nogomet vise od igre. Velik je ovo gubitak za nogomet i sve nas. Miro počivaj u miru i nikad se nećemo pomiriti da je ovo zbogom , već doviđenja. Iskrena sućut obitelji i čuvali nam te anđeli.”