Početna FILM U Kino Zonu stiže Nina Violić koja će predstaviti svoj dugometražni autorski...

U Kino Zonu stiže Nina Violić koja će predstaviti svoj dugometražni autorski prvijenac ”Baci se na pod”

Prvo u nizu ovoljetnih gostovanja u Kino Zoni održat će se u nedjelju 26. lipnja kad nam stiže prvakinja dramskog glumišta i proslavljena filmska glumica Nina Violić koja će predstaviti svoj dugometražni autorski prvijenac ”Baci se na pod”.

Radnja filma bavi se uvijek bolnom temom razvoda, a fokusu je šestogodišnji dječak koji svoj svijet gradi kroz igru dok se njegovi roditelji bave zamjeranjima i prebacivanjem krivnje. Svatko ima svoju istinu, u čiju ćete povjerovati? 

Nina Violić se u ovom malom i intimnom filmu nalazi u zahtjevnoj trostrukoj ulozi redateljice, scenaristice i glavne glumice, a kroz narativ uspjelo kanalizira atmosferu velikana režije poput Bergmana ili Cassavetessa. Glumačku postavu upotpunjavaju sveprisutni Goran Bogdan u ulozi supruga, debitant Bruno Frketić Bajić u ulozi dječaka uključenog u bolan rastanak svojih roditelja te američka veteranka Lee Delong u ulozi tete, dok je za glazbu zaslužan Violićkin životni partner, također naš proslavljeni glumac, Filip Šovagović.

Nakon projekcije kroz moderirani razgovor od Violićke i Šovagovića moći ćemo saznati sve potankosti o njezinom dugometražnom prvijencu, kakav je osjećaj režirati samu sebe, od kad je Filip Šovagović u glazbenim vodama i mnoge druge zanimljive detalje. Sama autorica vam ovim putem šalje i službeni poziv koji prenosimo u cijelosti: -Ponosna sam što imamo projekciju filma u Kino Zoni u Zadru jer znam da su upravo kina iz nezavisne mreže već godinama mjesta okupljanja publike koja cijeni i prepoznaje kvalitetne, autorske filmove i koja samim time grade i razvijaju tu publiku. Jako se veselim zadarskoj publici s kojom ćemo moći i porazgovarati nakon projekcije jer me neviđeno zanima reakcija Zadrana. Vidimo se 26.6.-

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.