Početna ZABAVA U srijedu u Kino Zoni pogledajte dramu ”Tragovi” uz kasniji razgovor s...

U srijedu u Kino Zoni pogledajte dramu ”Tragovi” uz kasniji razgovor s redateljicom filma i profesorom Katićem!

Druženje s hrvatskim filmom u kinoteci nastavljamo i ove srijede, 10. svibnja, kad nam u goste stiže hvaljena drama ”Tragovi” i autorica filma, Dubravka Turić!

Kao posljednji član nekada brojne obitelji, znanstvenica Ana suočava se s osobnom krizom, a antropološko istraživanje koje vodi isprepliće se s njezinim osjećajem izgubljenosti. Nizom podudarnosti, tragovi i simboli na mirilima postat će joj ujedno putokaz prema izlazu iz vlastite traume…

Nakon niza uspješnih kratkometražnih filmova (njezine ”Trešnje” ste imali priliku pogledati i u našoj kinoteci u omnibusu ”Duboki rezovi”), iskusna montažerka, redateljica i scenaristica, Dubravka Turić je s ”Tragovima” jednako zapaženo debitirala i u dugometražnoj formi. Priča je to koja se bavi prošlošću i tragovima koje su nam ostavili naši preci, ali isto tako i sadašnjosti kroz oči glavne heroine koju tumači jedna od naših najzaposlenijih glumica, uvijek uvjerljiva Marija Škaričić. Ostatak impresivne glumačke ekipe među ostalima čine još i: Nikša Butijer, Mate Gulin, Lana Barić, Tvrtko Jurić te Marina Redžepović.

O samoj ideji i realizaciji filma, etnologiji i antropologiji u popularnoj kulturi te brojnim drugim temama nakon projekcije ćemo razgovarati sa samom autoricom filma te izvanrednim profesorom dr. sc. Mariom Katićem, s Odjela za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru u čijoj suradnji organiziramo manifestaciju!

”Tragovi” su na rasporedu u srijedu 10. svibnja s početkom od 20 h u Koncertnoj dvorani Kneževe palače, a ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Projekcija filma Tragovi odvija se u suorganizaciji sa Sveučilištem u Zadru, Odjelom za etnologiju i antropologiju

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.