Početna KORONAVIRUS U Zadarskoj županiji ukupno 18 slučajeva zaraze koronavirusom, u samoizolaciji 840 ljudi

U Zadarskoj županiji ukupno 18 slučajeva zaraze koronavirusom, u samoizolaciji 840 ljudi

Zadarska županija broji ukupno 18 slučajeva zaraze koronavirusom, odnosno 9 je novooboljelih – objavljeno je na konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite.

„840 ljudi je u samoizolaciji, a dobar razlog tome je situacija vezana za Ortopedsku bolnicu jer od 9 novooboljelih, 7 je direktno vezano uz bolnicu“ – kazao je epidemiolog doktor Alan Medić. Najavio je pojačana testiranja zdravstvenih djelatnika.

„Mi sad obrađujemo sve te kontakte, no tu je riječ o velikom broju od otprilike 300 ljudi“, rekao je Medić i istaknuo kako situacija zahtijeva poseban oprez. Dodaje kako je ovo što se dogodilo ružni scenarij tim više što jedan od djelatnika iz Biograda radi u Općoj bolnici Zadar.

Ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Željko Čulina izvijestio je da se na odjelu COVID 19 trenutno nalazi 6 pacijenata. Jedan je pacijent na respiratoru i stanje mu je stabilno. Doktor Čulina izrazio je zabrinutost organizacijom rada jer je ukupno 56 djelatnika bolnice u samoizolaciji.

Na konferenciji je bilo riječi i o potresu koji je noćas uznemirio mnoge. Miroslav Andrić iz stožera civilne zaštite izvijestio je da je riječ o manjem potresu snage 2,6 prema Richteru te da je centar 112 primio 30 poziva zabrinutih građana. Štete nije bilo niti ozlijeđenih osoba.