Početna VIJESTI SVOJIM NEMAROM NANIO ŠTETU USTANOVI Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu smijenilo...

SVOJIM NEMAROM NANIO ŠTETU USTANOVI Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu smijenilo ravnatelja te ustanove Ivicu Erlića

FOTO: noviradio.hr

Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije razriješilo je Ivicu Erlića s mjesta ravnatelja te ustanove. Odluka je donesena nakon što je policija protiv Erlića podnijela kaznenu prijavu radi sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti.

“Svojim nemarom ravnatelj je nanio šetetu ustanovi i moglo je doći do veće štete u obavljanju djelatnosti ustanove, a doveo je i do nepovjerenja građana u sam sustav pa posredno i osnivaču. Ravnatelj jedne zdravstvene ustanove nije obična osoba. Ravnatelj zdravstvene ustanove ne predstavlja samo sebe, on predstavlja sustav, predstavlja svoje djelatnike koji već dvije godine rade u izrazito teškim uvjetima”, izjavila je članica Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Franka Krajnović.

Podsjetimo, Erlića je prometna policija zaustavila 6.siječnja  jer je koristio mobitel u vožniji te je tom prilikom utvrđeno da Erliću traje zaštitna mjera izolacije zbog bolesti COVID -19.

Do izbora novog vodećeg čovjeka Zavoda za hitnu medicine Zadarske županije za vršiteljicu dužnosti imenovana je Ivana Šimić, dosadašnja voditeljica službe za financije.