Početna HRVATSKA UVERTIRA U ODBOJKAŠKU ZIMU U ZADRU ŠC Višnjik ovog vikenda domaćin Hrvatskog...

UVERTIRA U ODBOJKAŠKU ZIMU U ZADRU ŠC Višnjik ovog vikenda domaćin Hrvatskog odbojkaškog kupa i Kupa Snježane Ušić

dav

Športski centar Višnjik ovog će vikenda biti domaćin završnice muškog Hrvatskog odbojkaškog kupa te ženskog Kupa Snježane Ušić, čime je danas na Višnjiku najavljena nova dugoročna suradnja Grada Zadra i ŠC Višnjik sa Hrvatskim odbojkaškim savezom koji je upravo Zadar izabrao kao domaćina čitavog niza domaćih i međunarodnih natjecanja u ovom sportu koji je u Zadru relativno slabo prepoznat.

Detalji ovog ali i ostalih odbojkaških natjecanja koji će se u narednom periodu odvijati na športskim terenima Višnjika predstavljeni su danas na konferenciji za medije kojoj su nazočili direktorica Hrvatskoga odbojkaškoga saveza Valentina Bifflin, stručni tajnik Hrvatskoga odbojkaškoga saveza Frane Žanić, predsjednik Odbojkaškoga kluba Zadar Robert Kresoja, predsjednica Športske zajednice Grada Zadra Snježana Jurinić te direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.

Prvi zadarski odbojkaški događaj je vikend završnica domaćeg kupa u kojem se u subotu u 16 sati sastaju seniorke Mladosti i Kaštela. Odmah iza ženskog na redu je muško finale u kojem se od 18 sati sastaju Mladost – Mursa Osijek. Gledatelji, nažalost, zbog situacije s COVID-om 19 neće moći u dvoranu ali će utakmicu moći pratiti putem „youtube“ kanala i streama.

 „Sport i turizam su dvije grane koje su usko povezane a Zadar kao izuzetna turistička destinacija zaslužuje vrhunska sportska događanja. Smatramo da ŠC Višnjik ima fantastične uvjete, usudila bih se reći i najbolje u Hrvatskoj! Kao uvertiru u našu suradnju ovaj ćemo vikend organizirati obje završnice kupa u Zadru“, najavila je direktorica Hrvatskoga odbojkaškoga saveza Valentina Bifflin koja se zahvalila Gradu Zadru i ŠC Višnjik što su, kako je rekla, prepoznali potencijal dugoročne suradnje na obostrano zadovoljstvo.

Ustoličenje odbojke u „gradu košarke“ potvrdit će i bogata zadarska odbojkaška jesen i zima. Tako će se od 1. Listopada do 01. Studenog u Zadru održati završnica svih hrvatskih odbojkaških natjecanja mlađih uzrasta. Naša seniorska vrsta pripreme će u prosincu odraditi također u Zadru koji će potom u siječnju biti domaćin kvalifikacijskog turnira na kojem će naši preko Švedske i Nizozemske pokušati izboriti Euro.

„Zahvaljujem se Gradu Zadru na gostoprimstvu i promociji odbojkaškog sporta u „gradu košarke“. Zadar zaslužuje da Hrvatski odbojkaški savez ovdje primi najveće odbojkaške ekipe i organizira najveća sportska događanja. Najavljujem ovdje i muške seniorske odbojkaške kvalifikacije koje će se održati početkom siječnja 2021. Pripreme uoči kvalifikacija će hrvatska odbojkaška reprezentacija sredinom prosinca odraditi također u Zadru. Nadamo se da ćemo upravo iz Zadra trasirati put naše selekcije na Euro, što nam je jedan od najvažnijih ciljeva u 2021. godini“, kazao je stručni tajnik HOS-a Frane Žanić.

Podsjećamo, kvalifikacijske utakmice se ove godine zbog situacije s COVID-om igraju kroz dva kvalifikacijska turnira. Domaćin prvoga je Hrvatska, dakle Zadar u kojem će naša odbojkaška vrsta ugostiti Švedsku i Nizozemsku od 7. do 10. siječnja.

 „Mi imamo infrastrukturu za velika sportska događanja, kaže direktor centra Denis Karlović. Želimo sa Hrvatskim rukometnih savezom napraviti ono što smo odradili sa Teniskim te Rukometnim savezom, a to je rezultiralo velikim sportskim događajima što je u konačnici velika promocija i ŠC Višnjik i Grada Zadra“, kazao je Karlović ohrabren odličnom organizacijom netom završenog domaćinstva rukometne SEHA lige i lipanjskog Adria toura.

Podrška zadarskih tribina našim bi odbojkašima u siječnju itekako dobrodošla, ali diktirat je isključivo situacija s COVID-om. Sa ili bez publike ŠC Višnjik a s njim i Zadar ima potencijala za puno veće sportske priče, smatra predsjednica Sportske zajednice Grada Zadra Snježana Jurinić:

„Vjerujem da će ova situacija s COVID-om stati i da ćemo u idućoj godini vidjeti daleko veća i zanimljivija natjecanja u odbojci koja će se odvijati u Zadru. Time će Zadar kao grad košarke i sporta postati i destinacija sportskog turizma za cijelu godinu“, zaključila je Jurinić.