Početna CRNA KRONIKA VATRA DOŠLA NADOMAK PRVIH BUNGALOVA Zračne snage pogasile požar u „CRVENOJ LUCI“

VATRA DOŠLA NADOMAK PRVIH BUNGALOVA Zračne snage pogasile požar u „CRVENOJ LUCI“

Požar koji je izbio oko 16 sati u gustoj borovoj šumi kod Turističkog naselja Crvena luka u Općini Pakoštane, lokaliziran je u 17,29 sati, doznajemo do županijskog vatrogasnog zapovjednika Borisa Jovića.

Vatra se u jednom trenutku opasno približila samom turističkom kompleksu “Crvena luka” pokraj Pakoštana i došla nadomak turističkih objekata na samo 50 metara od prvih bungalova. Požar je stavljen pod nadzor uz pomoć jednog kanadera i jednog air tractora.

„Opožarena je površina veličine otprilike 150 x 20 metara, neposredno uz hotelsko naselje, s njegove južne strane u smjeru Pakošana uz samu obalu mora. Gorjela je gusta šuma bora, hrasta i crnike te makija“, kazao je Boris Jović za Novi radio.

Premda je požar stavljen pod nadzor, vatrogasci su i dalje na terenu i dogašavaju požarište nakon čega će se znati razmjeri štete i uzrok. Sreća u nesreći jest da su zračne snage, i to tri protupožarna aviona, prethodno gasila požar kod Vodica, pa su po izbijanju požara u Zadarskoj županiji samo preusmjerena na novo požarište.