Početna FILM VEČERAS U KINO ZONI Višestruko nagrađivana poljska drama Corpus Christi!

VEČERAS U KINO ZONI Višestruko nagrađivana poljska drama Corpus Christi!

Večeras se u Kino Zoni prikazuje dugometražni poljski film ”Corpus Christi”.

Dvadesetogodišnji Daniel pronašao je Boga u zatvoru za mladež, ali zbog kriminalnog dosjea crkva mu ne dopušta ulazak u sjemenište. Po izvršenju kazne upućen je u mali gradić gdje ga očekuje posao u tvornici drva, ali zahvaljujući ukradenom svećeničkom ovratniku mještani ga zamijene za novog župnika. Daniel to protumači kao Božji znak i novu priliku i iako potpuno nekonvencionalan u svojem pristupu (i nakon potresnog početka) – ubrzo u svoju župu unese ogromnu energiju i suosjećanje koje je njegovom prethodniku očigledno nedostajalo.

Ova izuzetno hvaljena i nagrađivana drama Jana Komasa podigla je pri svojem premijernom prikazivanju dosta prašine, a zahvaljujući suradnji s ‘Festivalom Mediteranskog Filma Split’ u nedjelju 23. kolovoza moći će je pogledati i zadarska publika. Valja naglasiti kako je ”Corpus Christi” do sad prikupio čak 49 nagrada i 19 nominacija od kojih valja svakako istaknuti 2 posebne nagrade u Veneciji, nagrade za najboljeg glumca u Chicagu i Palm Springsu i nominaciju za Oscara 2020. u kategoriji najboljeg stranog filma. 

Ulaznice, po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka projekcije koja starta u 21h.