Početna VIJESTI Vidović: za incident s koronom na teniskom turniru odgovorna je Vlada

Vidović: za incident s koronom na teniskom turniru odgovorna je Vlada

Kako su zbog epidemiološke situacije izostali  veći predizborni skupovi većina stranaka reducirala je svoje predizborne aktivnosti. Tako je nositelj liste RESTART koalicije za 9.izbornu jedinicu Franko Vidović jutros na Narodnom trgu u Zadru u izjavi za medije komentirao nedavne događaje s pojavom koronavirusa na zadarskom Adria Touru.  Istaknuo je kako za taj incident nisu krivi ni organizatori ni tenisači već neodgovorna Vlada odnosno ljudi koji donose propise:

„A ti koji donose propise danas šetaju po Hrvatskoj i pričaju o sigurnoj Hrvatskoj, dakle potpuno pogrešno, radi se o zamjeni teza u potpunosti“, izjavio je Vidović. Dodao je da Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma ne rade ništa po pitanju promocije hrvatskog turizma i Zadra.

Zanima me što rade Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma u trenutku dok neki strani operatori djeluju ne samo protiv Zadra, izmišljajući priče oko COVID-a i širenja zaraze, već i upozoravaju strane turiste da ne dolaze ni u Zadar niti u Dalmaciju“, upitao se Vidović kao i gdje se skriva ministar Gari Capelli koji, kako je rekao, priča bajke a nikakve konkretne korake nije poduzeo.

Da bi potaknuli konkurentnost turizma i daljnji razvoj, s obzirom na činjenicu da nam ta grana gospodarstva donosi 18 % BDP-a, RESTART koalicija kao jedno od prvih poteza najavljuje smanjenje PDV-a u turizmu na 10 %. Vidović je istaknuo da sve zemlje u našem okruženju imaju niži PDV u turizmu od Hrvatske. “Time smo mi nekonkurentni, a želimo biti. Smanjenjem poreza imat će koristi i naša privreda i naši građani”, zaključio je Vidović.

Na kraju se osvrnuo i na neke predizborne ankete koje listi koju on predvodi u 9.izbornoj jedinici prognoziraju 4 mandata rekavši kako ga to ne zabrinjava i da je skeptičan jer će se jedina prava anketa dogoditi 5.srpnja na samim izborima.