Početna VIJESTI Za ljepši Uskrs svima – Lionsi obradovali 16 obitelji 

Za ljepši Uskrs svima – Lionsi obradovali 16 obitelji 

Ljepši Uskrs ove će godine, zahvaljujući Lionsima, dočekati 16 zadarskih obitelji čija primanja, inače, ne omogućuju pripremanje mnogima uobičajenog blagdanskog stola. Riječ je o obiteljima koje u gradskom Upravnom odboru za socijalnu skrb i zdravstvo vode kao socijalno najugroženije u Zadru. Mahom su to samohrane majke s jednim, dvoje ali i četvero, ček i petero djece od kojih su neka teško bolesna. Neke od njih, na žalost, već dugo dolaze po ove pakete čekajući, kako kažu, s nestrpljenjem i veseljem poziv Lionsa.

U svojoj tradicionalnoj dugogodišnjoj akciji „Za ljepši Uskrs svima“ u srijedu im je Lions klub Zadar uručio bogate pakete s namirnicama i higijenskim potrepštinama. Našlo se u njima: brašno, šećer, ulje, tjestenina, riža, šunka, konzervirana i svježa riba, pogače, keksi i čokolade te sredstva za čišćenje i osobnu higijenu. Vrijednost paketa je oko 1.300 eura  a uz sredstva članova Lions kluba do tog se iznosa došlo zahvaljujući i vrijednim donacijama Bakmaza, Cromarisa, Mardešića i Tvornice kruha, tvrtki koje već godinama sudjeluju u toj akciji Lionsa držeči se načela da je dobro činiti dobro.

Preostali dani Velikog tjedna i sam Uskrs, tako će u 16 najsiromašnijih zadarskih obitelji s ukupno 55 članova, proteći sretnije i mirnije