Početna KULTURA Za zatvaranje ljetne pozornice Kino Zona nam sutra dovodi hvaljenu dramu ”Iz...

Za zatvaranje ljetne pozornice Kino Zona nam sutra dovodi hvaljenu dramu ”Iz ništavila”

Nakon mjesec i pol dana i 21 izvanredni filmski naslov, u nedjelju 13.rujna zatvara se ljetna pozornica Kino Zone. Organizatori su se pobrinuli da ljetni opus isprate sa stilom pa nas tako za kraj očekuje maestralna kriminalistička triler drama ”Iz ništavila” fantastičnog Fatiha Akina. O čemu govori radnja, pročitajte u ostatku najave.

Poslije smrti supruga i sina u iznenadnom terorističkom napadu, Katjin se život raspada. Njezini prijatelji i šira obitelj pokušavaju joj pružiti podršku koja joj je potrebna i Katja nekako uspijeva izdržati kroz sprovod. Iscrpljujuća potraga za počiniteljima i razlozi iza besmislenog ubojstva dodatno kompliciraju Katjino mučno žalovanje, otvaraju nove rane i sumnje. Nakon uhićenja osumnjičenih, Katja proživljava agoničnu unutarnju borbu dok prisustvuje suđenju osumnjičenom dvojcu: mladom paru s neonacističke scene. Suđenje gura Katju do ruba i za nju jednostavno nema alternative: ona želi pravdu.

Akinov film se na jedan potresan način dotiče gorućeg globalnog problema međurasne i religiozne netrpeljivosti, ljudske drame i suočavanja s tragedijom. Enorman posao obavlja nikad bolja Diane Kruger koja je za svoju nezaboravnu interpretaciju Katje nagrađena na festivalu u Cannesu, a valja istaknuti i kako je film osvojio prestižni ‘Zlatni globus’ u kategoriji  najboljeg stranog filma, ‘Zlatna kolica’ na festivalu u Vukovaru, nominacija za najbolji film u Cannesu i brojna druga priznanja. Kakvi su daljnji planovi za Kino Zonu, saznat ćete uskoro, a do tad nam se pridružite na posljednjoj ljetnoj projekciji.

Ulaznice, po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka projekcije koja starta u 21h.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar i Koncertnim uredom Zadar.