Početna SPORT Zadar izgubio od Zvezde, Brala najmlađi kapetan u povijesti kluba

Zadar izgubio od Zvezde, Brala najmlađi kapetan u povijesti kluba

Zadar je u Beogradu poražen od Crvene Zvezde 66:81 u 13. kolu ABA lige. Zadrani su ovu utakmicu igrali bez trenera Veljka Mršića, Justina Cartera i kapetana Dominika Mavre. Izostankom Mavre 17-godišnji Duje Brala preuzeo je kapetansku traku i postao najmlađi kapetan u povijesti Zadra.

Crvena Zvezda je već u prvom dijelu utakmice pokazala svoju kvalitetu i širinu, nakon prvih 20. minuta držala je vodstvo od 43:28. U drugom dijelu Beograđani su nastavili držati kontrolu nad utakmicom i rutinski su upisali dva nova boda u ABA ligi. Zadar je trenutno pretposljednji u ligi s omjerom 2-7. 

“Čestitke Zvezdi na pobjedi. Igraju dvije stepenice više natjecanje od nas i to se vidi. Utakmica nam je došla u najgorem momentu, imali smo dosta problema, prvo nam je trener imao koronu, a nakon toga i dva bitna igrača. Bili smo u samoizolaciji, teško je nakon tri kolektivna treninga doći igrati protiv Zvezde. Dobro smo otvorili dok smo imali snage i koncentracije. Ja sam ponosan na dečke kako su odradili posao veći dio utakmice, međutim u pojedinim momentima Zvezdina kvaliteta došla je do izražaja i prelomili su utakmicu”, rekao je trener Zadra Ivan Perinčić.

 U sljedećem kolu Zadrani će na Višnjiku 7. siječnja ugostiti Budućnost, a dva dana prije će u sklopu HT Premijer lige dočekati Osijek