Početna SPORT Zadar na Višnjiku dočekuje Škrljevo u utakmici koja se “pošto-poto” mora pobijediti

Zadar na Višnjiku dočekuje Škrljevo u utakmici koja se “pošto-poto” mora pobijediti

Foto: Šime Zelić

Nakon što su jučer upisali i svoj treći poraz u isto toliko utakmica u natjecanju ABA lige, košarkaši Zadra već danas igraju dvoboj šestog kola HT Premijer lige u kojem će na svom parketu ugostiti Škrljevo.

Za manje do 24 sata Zadrani će odigrati još jedan iznimno važan susret u kojem će, unatoč ogromnoj energetskoj potrošnji u utakmici protiv Krke, morati pronaći snage za pobjedu. Svaki drugi scenarij dobro bi uzdrmao temelje zadarske momčadi i nema sumnje kako bi se već nakon mjesec dana od prvog ovosezonskog podbacivanja lopte počelo tražiti krivca, što je, uostalom, već uobičajen scenarij posljednjih godina u Košarkaškom klubu Zadar.

Dvoboj protiv Škrljeva važan je i po pogledu samopouzdanja samih igrača kojima jučer sigurno nije bilo lako slušati sline zvižduke i kritike s tribina. Eventualna pobjeda koliko-toliko bi vratila mir u zadarsku svlačionicu pred dvije možda i ključne utakmice u nastavku sezone, Sonik Puntamike u petak u Jazinama te Primorske u ponedjeljak u Kopru.

Stoga i ne čudi kada Ivan Perinčić, koji će i u ovom susretu kao glavni trener voditi Zadrane, kaže kako je ovo utakmica koja se pošto-poto mora pobijediti.

– Najveći izazov pred utakmicu sa Škrljevom je kako podići ekipu. I mentalno i fizički. Nakon utakmice protiv Krke igrači su u svlačionici bili izuzetno potišteni. Ginuli su i prilično su se potrošili. Iz tog razloga više bi opterećenja trebali iznijeti ovi što su manje igrali poput Workua, Gallowaya i Palokaja. Dobit će šansu i jednostavno moraju biti jedna nova energija koja će pomoći da ovu utakmicu dobijemo. Naglašavam, mi ju moramo pobijediti jer drugog izbora nema.

Utakmica Zadra i Škrljeva u Krešinom domu počinje u 19 sati. Kao i na jučerašnjoj protiv Krke, ulaz u dvoranu dozvoljen je samo onim gledateljima koji posjeduju godišnju kartu za tekuću sezonu.