Početna SPORT Zadarski jedriličari Šime i Mihovil Fantela kreću s natjecanjem na OI u...

Zadarski jedriličari Šime i Mihovil Fantela kreću s natjecanjem na OI u Tokiju! Sretno!

Foto: redbullcontentpool.com

U točno 7;50 sati po hrvatskom vremenu na Olimpijskim igrama u Tokiju po rasporedu bi trebalo započeti natjecanje za zadarske jedriličare Šimu i Mihovila Fantelu u klasi 49er, a do 10 sati bi trebali odraditi ukupno tri plova koliko ih je predivšeno za danas.

– Napokon i za nas počinju Olimpijske igre. Pred nama su prva tri plova u Enošimi. Veselimo se početku natjecanja, koje će sigurno biti jako zanimljivo i neizvjesno. Jako smo motivirani, idemo dan po dan i dat ćemo sve od sebe da iz plova u plov ulazimo u cilj što je bolje moguće pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti – kažu zadarska braća, svjetski prvaci u ovoj klasi iz 2018. te europski brončani iz 2020.

Prije njih, 5 sati po hrvatskom vremenu na regatnu su sutazu izašle djevojke u klasi 49er FX. Tu Hrvatska nema svojih predstavnica u brodu, ali ima u funkciji trenera, jer Petar Cupać predvodi belgijsku jedriličarsku posadu Isaura Maenhaut / Anouk Geurts.

– Ne volim nešto posebno prognozirati prije regate. Na posljednja tri službena nastupa cure su dvaput bile u prvih 10, ali ovo su im prve Olimpijske igre i sigurno postoji određeni pritisak. Svi se nadaju Medal raceu, ali teško je reći je li to realno očekivati, s obzirom da je i sam plasman u Tokio za nas bio pravi podvig – kazao je Cupać.