Početna FILM “Zločini budućnosti” u srijedu u Kino zoni

“Zločini budućnosti” u srijedu u Kino zoni

Najavu našeg idućeg filma najbolje bi bilo započeti uz riječi slavnih pajtonovaca ”A sad nešto sasvim drugačije”! Nakon osmogodišnje pauze na velika platna nam se vraća legendarni kanadski redatelj David Cronenberg koji je sa svojim ”Zločinima budućnosti” iznova odlučio šokirati stare fanove i one koji će to tek postati. 

Kako se ljudska bića prilagođavaju sintetičkom okolišu, njihova tijela prolaze nove transformacije i mutacije. Sa svojom partnericom Caprice, Saul Tenser, inače poznati umjetnik, javnosti pokazuje metamorfoze svojih organa kroz vlastite avangardne izvedbe. Timlin, istražiteljica iz Nacionalnog registra za organe, kao opsjednuta prati svaki njegov korak sve dok ne otkrije misterioznu skupinu ljudi. Njihova je misija iskoristiti Saulovu popularnost kako bi razotkrila novu fazu ljudske evolucije.

Prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu, “Zločini budućnosti” novo su kreativno djelo proizašlo iz velikog filmskog uma Davida Cronenberga, redatelja niza kultnih ostvarenja i hitova kao što su “Muha”, “Videodrome”, “Sudar”, “Povijest nasilja” ili “Ruska obećanja”. Nakon više od dva desetljeća Cronenberg se vraća u vode tzv. tjelesnog horora, podžanra koji ga je svojevremeno i proslavio, a u najnovijoj uznemirujućoj viziji budućnosti priređuje nam iskustvo koje nećemo lako zaboraviti.

Zvjezdanu glumačku postavu filma predvodi fantastični Viggo Mortensen dok mu društvo među ostalima čine i Léa Seydoux, Kristen Stewart te Scott Speedman. Uz nominaciju za ‘Zlatnu palmu’, ”Zločini budućnosti” su svojem autoru i ostatku tima, kako ispred tako i iza kamere, donijeli na desetke drugih priznanja i nominacija.

”Zločini budućnosti” su na rasporedu u srijedu 12. travnja s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.