Početna SPORT Kadeti VK Zadar 1952 prvaci Hrvatske!

Kadeti VK Zadar 1952 prvaci Hrvatske!

Kadeti Vaterpolskog kluba Zadar 1952 novi su državni prvaci Hrvatske. Do naslova najboljeg igrači koje vodi trener Ivo Radetić stigli su na završnici koja je održana u Splitu. U finalu su bili bolji od dubrovačkog Juga rezultatom 15:8.

Briljantan nastup na završnici Zadrani su ostvarili s maksimalnim učinkom od svih šest pobjeda. Redom su pobjeđivali Jadrana, Medveščaka, Primorje, Solarisa, POŠK-a te u konačnici i svoje vršnjake iz najboljeg svjetskog kluba, dubrovačkog Juga.

Do pobjede i naslova prvaka VK Zadar je predvodio Bartol Košta sa 6 golova, 4 je dao Ante Donđivić, 2 gola su postigli Karlo Ražov i Livio Antić 1 Zvonimir Milković. Izvrstan je na vratima bio kapetan Pave Utković sa 10 obrana. Dodajmo i kako je Donđivić proglašen za najkorisnijeg igrača prvenstva.

VK ZADAR 1952, PRVACI HRVATSKE

Igrači: kapetan Pave Utković, Ivo Radetić, Ante Donđivić, Bartol Košta, Karlo Ražov, Karlo Kulišić, Toni Galušić, Lovre Pedišić, Venci Antić, Livio Antić, Jakov Duka, Zvonimir Milković, Juraj Barani, Gabrijel Troskot. Treneri: Ivo Radetić i Goran Jovančević.