Početna I-NOVI Medicinska škola Zadar otvara svoja vrata: Dođite i upoznajte školu!

Medicinska škola Zadar otvara svoja vrata: Dođite i upoznajte školu!

Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar – regionalni centar kompetentnosti u sektoru zdravstva organizira Dan otvorenih vrata u srijedu 14. rujna 2022. godine od 10 sati u prostorijama Škole. Događanje je dio aktivnosti u sklopu provedbe projekta „MEDICINSKA+: Unaprjeđenje rada Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva“. 

Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar poziva Vas da obiđete i upoznate Školu od 10 do 14 sati na adresi Ulica dr. Franje Tuđmana 24. Kroz Dan otvorenih vrata cilj je približiti potencijalnim budućim učenicima i njihovim roditeljima medicinsku struku, upoznati ih sa školom te im prenijeti informacije o tome što medicinska struka danas pruža.  

Za Dan otvorenih vrata koji se simbolično održava 14. rujna pripremljen je bogat program. U vremenu od 10 do 12 sati posjetitelji će imati priliku posjetiti školske kabinete i upoznati se sa školskim aktivnostima. Zajedno s roditeljima moći će provjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi te poslušati zanimljiva i edukativna predavanja o zdravlju i prilikama za zapošljavanje u medicini, koja će se održati u periodu od 12 do 14 sati. Osim toga, bit će prezentirane mogućnosti koje škola pruža kao i informacije o programima i upisu. 

Medicinska škola Ante Kuzmanića – Zadar srednjoškolska je ustanova dugogodišnje tradicije koja obrazuje kadrove u oblasti zdravstva: medicinske sestre / tehničare, fizioterapeutske tehničare, farmaceutske tehničare, kemijske laborante, dentalne asistente, dentalne tehničare i eksperimentalni program Zdravstvene gimnazije. U 15 razreda, škola danas broji 376 učenika, 54 djelatnika i 7 vanjskih suradnika, a nastavna baza joj je Opća bolnica Zadar. 

Osim formalne naobrazbe, Škola učenicima i nastavnicima omogućuje stjecanje dodatnih vještina kroz sudjelovanje u EU projekatima i realizaciju međunarodnih projekata. Učenici i nastavnici usavršavali su se u Austriji, Mađarskoj i Portugalu, gdje su usvajali nove vještine o pružanju zdravstvene zaštite. 

Zadarska Medicinska škola regionalni je centar kompetentnosti za područje 5 županija – Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Ličko-senjske i Zadarske. 

Školi je za projekt „MEDICINSKA+ – Unapređenje rada Medicinske škole Ante Kuzmanić Zadar – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva„, a u sklopu kojeg se organizira i Dan otvorenih vrata, odobren bespovratni iznos od preko 43 milijuna kuna. Cilj projekta je pridonijeti modernizaciji strukovnog obrazovanja i osposobljavanja prilagođenog potrebama gospodarstva uz poticanje inkluzivnosti. Prijavitelj i partnerske institucije kroz projektne aktivnosti (edukacije, osposobljavanja, nabava opreme) obuhvaćaju odgojno-obrazovne radnike, učenike te odrasle polaznike u ustanovama za strukovno obrazovanje. Projekt MEDICINSKA+ financira se u 100-postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020. 

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA je kao regionalni koordinator u suradnji s prijaviteljem i partnerima pripremila i prijavila projekt, a tehničku pomoć pruža i u provedbi. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.