Početna VIJESTI PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS OTVARAJU “ADVENT U ZADRU” Evo tko i kada...

PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS OTVARAJU “ADVENT U ZADRU” Evo tko i kada još nastupa na adventskoj pozornici u gradu

Nakon godinu dana zatišja napokon zabava u gradu u najčarobnijem dijelu godine. Manifestaciju Advent u Zadru u petak 26.studenog otvaraju Pips chips i videoclips, a dan nakon u subotu 27.studenog na pozornicu na poljani Šime Budinića popet će se domaće snage – Rockatansky band. Prostor će biti ograđen, a ulaz dozvoljen samo uz covid potvrdu, potvrdio nam je koordinator Adventa Damir Granić.

“Advent u Zadru počinje paljenjem prve adventske svijeće u petak 26.studenog u crkvi sv.Šime, a večer je rezervirana za koncert legendarnih Pips, chips & video clips. Uz adventske kućice te bogatu ponudu pića i jela te ukrašenu Poljanu Šime Budinića i Trg Pet Bunara zabava je zagarantirana”, ističe Granić.

Idući tjedan u petak 3.prosinca koncert će održati Daleka obala, a u subotu 4.prosinca Bang bang band.

Taj dio programa Adventa je jedini za sad poznat, a nakon 30.studenog kada bi se trebale donijeti nove ili zadržati postojeće epidemiološke mjere, bit će definiran i ostatak programa. Najavljeni su nastupi Massima, Đanija Maršana, Nene Belana i njegovih Fijumensa, kao i klape Cambi. Tako još uvijek nije poznato što je s programom dočeka Nove godine na poluotoku.

Kažimo i kako će djeca će doći na svoje u popodnevnim satima uz animacijski program, a dodatno će ih 6. prosinca posjetiti Sveti Nikola te 13. prosinca Sveta Luce.

Advent u Zadru će raditi od 17 do 24 sata, osim na Badnjak i Silvestrovo kada bi šušur u gradu trebao zaživjeti već od 10 sati ujutro.

U sklopu Adventa u atriju palače Cedulin bit će postavljena Božićna bajka, a brojni restorani, kafići, trgovine i muzeji osigurat će prigodne cijene i ponudu u sklopu još jednog izdanja projekta „Đir po gradu“, kojeg već jedanaest godina kontinuirano realiziraju partnerske institucije Udruženje obrtnika Zadar, TZ grada Zadra, HGK Zadar – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije i Tržnica Zadar d.o.o., sve s ciljem oživljavanja stare gradske jezgre tijekom zimskih mjeseci. Blagdanskom ugođaju pridonijet će i Športski centar Višnjik postavljanjem klizališta, sanjkališta i skijališta.