Početna PARLAMENTARNI IZBORI U Providurovoj palači danas predstavljeni kandidati HDZ-a za 9. izbornu jedinicu

U Providurovoj palači danas predstavljeni kandidati HDZ-a za 9. izbornu jedinicu

HDZ je danas poslijepodne u Providurovoj palači predstavio svoje kandidate na listi za 9. izbornu jedinicu. Prvi na listi je Ivan Malenica, Šibenčanin, nakon kojeg slijedi Šime Erlić, koji uz Josipa Bilavera, Antu Babića, Nikolinu Baradić i Juru Brižića čini zadarsku petorku na listi.

“Povjerenje za novi reizbor tražimo jer je stvoren okvir u kojem Hrvatska egzistira kao moderna i otvorena država s mnogobrojnim postignućima”, naglasio je Erlić kazavši kako je nakon perioda stagnacije od 2012. do 2016. društvo ponovno ostvarilo svoje strateške ciljeve.

Erlić kaže kako oni najbolje zastupaju interese građana Zadarske županije jer žive s njima za razliku od onih „koji dolaze ovdje samo kad su izbori kako bi pokupili koji glas“. Dodao je kako je danas Hrvatska zahvaljujući HDZ-ovoj Vladi stabilna, moderna, otvorena, progresivna država koja nudi bolju, svjetliju budućnost, ali koja brine o svojim državotvornim i domoljubnim vrijednostima.

Potom je nabrajao brojne realizirane kapitalne projekte na području Zadra i Zadarske županije, poput Centra za gospodarenje otpadom, a obećao je i da će se u idućom razdoblju svakako posvetiti izgradnji nogometnog stadiona te dodao kako su sredstva za izgradnju olimpijskog bazena na Višnjiku već osigurana:

“Naše su prednosti visok BDP i povoljna makroekonomska slika gospodarstva. Od novog mandata zato tražimo daljnji rast i razvoj. Gledajući Zadar i regiju, sva su naša traženja i interesi realizirani. To su prvenstveno višegodišnji projekti kojima smo godinama težili, kao što su CGO u Biljanima Donjim, vodno – komunalna infrastruktura u gradu i okolici, novi studentski dom, škole, vrtići, luke. U funkciji je Centar Mocire i Poliklinika, a veliki je iskorak napravljen i na području poslovne infrastrukture. Modernizirana su i četiri zaštićena područja prirode, a na kulturnom planu Kneževa i Providurova palača.”

Ministar Erlić dotaknuo se i ulaganja u zadarsko zaleđe, otoke i ribarstvo, obzirom da su svi krajevi županije bili pokriveni razvojnim prilikama i mogućnostima, što potkrepljuju i gospodarski pokazatelji. Zadarska je županija po indeksu razvijenosti u najvišoj kategoriji, naglasio je.

“Smatramo da smo u tekućem mandatu dokazali kako smo brinuli o potrebama i interesima ove regije, te da na taj način zaslužujemo povjerenje”, poručio je.

foto: Ivan Malenica/ noviradio.hr

Aktualni ministar pravosuđa i uprave RH Ivan Malenica istaknuo je kako su prije 4 godine na lokaciji Muzeja antičkog stakla prezentirali pobjedničku listu te da se nadaju pobjedi i ove godine.

“Iza svakog broja na ovoj listi stoje časni ljudi, ljudi koji su se iskazali u svojim sredinama i za svoje sredine. U iduća dva tjedna će nas mnogi pokušati etiketirati i častiti raznim epitetima, no to nas ne brine i mi se na to nećemo obazirati. Naša kampanja je kampanja budućnosti jer HDZ ima rješenje za sve izazove, što smo dokazali u mnogim izazovima koje smo imali kao Vlada. Pale su mnoge važne odluke koje su utjecale na sve naše živote. Pokazat ćemo zašto su važni politička stabilnost, razboritost i suverenost jer upravo tada nastaju rezultati”, kazao je Malenica dodajući kako smo kao država povećali kreditni rejting te imamo treći najbrži rast BDP-a u Europskoj Uniji.

Istaknuo je i da se u Zadarsku županiju mnogo uložilo i dalje se ulaže za bolju budućnost.

“Tu su ulaganja u lučku infrastrukturu, ulaganje u prometnice te ostalu infrastrukturu što pokazuje kontinuitet u radu za jačanje našeg gospodarstva. Vjerujem da ćemo kroz mnoge buduće projekte nastaviti napredovati dalje te ostvarivati postignuća. 17. travnja idemo na izbore, idemo po povjerenje naših ljudi, stisnimo zube, ne sramimo se ničega, dobro smo vodili našu državu posljednjih 8 godina i vjerujem da će to naši birači prepoznati”, zaključio je Malenica.