Početna I-NOVI Ustanova INOVAcija predstavila projekt InnoXenia PLUS

Ustanova INOVAcija predstavila projekt InnoXenia PLUS

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije organizirala je događanje u sklopu projekta InnoXenia PLUS na temu „Promoviranje rezultata projekta InnoXenia na nacionalnoj/regionalnoj razini – turističkog inovativnog opservatorija (TIO) i Jadransko-jonske strategije (Strategic Agenda)“ s ciljem informiranja javnosti o rezultatima projekta InnoXenia.

Predstavljena je i Analiza utjecaja pandemije COVID-19 na turizam na području Republike Hrvatske.

Radionicu je održao Slaven Reljić, direktor i partner turističke tvrtke CORAL GROUP d.o.o. koji je dugogodišnje iskustvo u turizmu stekao radeći mnogobrojne poslove u industriji.

Projekt InnoXenia PLUS: Innovation in Tourism in the Adriatic-Ionian Macroregion PLUS financira se iz Programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION 2014-2020. i prijavljen je na prioritet 1 – Inovativna i pametna regija, Specifični cilj 1.1. Podrška razvoju regionalnog inovacijskog sustava za Jadransko – jonsko područje.

Provedba je započela 1.siječnja 2022. godine i trajat će do 30. lipnja 2022. godine.

Projektni konzorcij se sastoji od pet partnera i jednog pridruženog partnera, a obuhvaća sveukupno pet zemalja Jadransko-jonske regije (Grčka, Italija, Albanija, Hrvatska i Slovenija). Nositelj projekta je Regija Zapadne Grčke.

Cilj projekta je iskorištavanje opipljivih i nematerijalnih rezultata projekta InnoXenia, optimiziranje njihove vrijednosti, povećanje njihovog utjecaja i olakšavanje njihove integracije na više razina, obraćajući pozornost na njihovu održivost i povećanje njihovih utjecaja na teritorije putem izravnog uključivanja kreatora politike, dionika i poduzeća. Postupak valorizacije osigurava da se iskoriste svi mogući kanali i mogućnosti kako bi rezultati InnoXenia dosegli što veći broj potencijalnih korisnika, kako bi se pružile pogodnosti koje zadovoljavaju specifične potrebe šire publike korisnika, čime se postiže dugovječnost i održivost projekta.