Početna SPORT Vrhunski nastup paraplivača Jadere na Zagreb Open 2021. – 2. Otvorenom ekipnom...

Vrhunski nastup paraplivača Jadere na Zagreb Open 2021. – 2. Otvorenom ekipnom PH

Na bazenima Svetice održano je 12. Međunarodno paraplivačko natjecanje Zagreb Open 2021 te 2. otvoreno ekipno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju. Natjecanje odobrava Svjetska paraplivačka federacija (WPS), a u sklopu natjecanja se održala i međunarodna klasifikacija za sportaše koji će nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. Na ovom natjecanju je nastuplilo 15-ak sportaša koje ćemo gledati u Tokyu, a u konkurenciji 122 paraplivača iz 13 zemalja pod vodstvom trenera Ante Džaje, prof. boje Jadere su branili Mihovil Ninčević i Josip Gregov koji su doplivali do 4 medalje i i visokog 3. mjesta u ekipnom poretku.

4 Individualne medalje

Mihovil Ninčević je nastupio u 4 discipline te je  doplivao do 3 medalje. Na najvišu stepenicu postolja popeo se po svoju zlatnu medalju zasluženu vremenom 1:14.88 isplivanim u disciplini 100m leptir dok je do dvije brončane medalje doplivao u disciplinama 50m slobodno (29.04) i 100m slobodno (1:08.83). U disciplini 100m leđno s vremenom 1:16.49 plasirao se na 5 mjesto.

Josip Gregov je doplivao do srebrne medalje u disciplini 400m slobodno s vremenom 6:48.93, u disciplini 100m slobodno (1:24.75) se plasirao na 6.mjesto dok je discipinu 50m slobodno (37.11) završio plasmanom na 9.mjesto.

3. mjesto na ekipnom PH u paraplivanju

Naša mala ekipa od samo dva plivača ostvarila je ogroman uspjeh na Ekipnom prvrnstvu Hrvatske u paraplivanju gdje su tokom dva dana natjecanja sakupili 3256 bodova te se plasirali na 3.mjesto u ekipnom poretku HR klubova, dok su u jakoj međunarodnoj konkurenciji od čak 21 kluba zauzeli visoko 4.mjesto.

Na natjecanju su se nadmetali paraplivači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Islanda, Južne Afrike, Kazahstana, Nizozemske, Rusije, Slovenije, Srbije, Velike Britanije i Hrvatske. Na Drugom otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatske nastupili su paraplivači Plavalnog kluba Branik iz Maribora, Plavalnog kluba Velenje, Plivačkog kluba Spid iz Sarajeva te 13 hrvatskih klubova: Plivačkog kluba Zadar, Plivačkog kluba FORCA, Plivačkog kluba Frogo, PKOI Marsonija, Plivačkog kluba Cipal iz Splita, Plivačkog kluba Natator iz Zagreba, PK Vidra iz Varaždina, Sportska udruga Veliko srce, PK Cibalija iz Vinkovaca, Plivački klub Mornar iz Splita, Plivački klub Jadera, Plivački Klub Barutana i Plivački Klub Delfin.