Početna ZDRAVLJE ZNANSTVENA KNJIŽNICA Serijal zdravstvenih predavanja dr. Željka Ćorića

ZNANSTVENA KNJIŽNICA Serijal zdravstvenih predavanja dr. Željka Ćorića

U Znanstvenoj knjižnici Zadar održat će se  serijal  besplatnih zdravstvenih predavanja u utorak 26.09. na temu Srčanožilne bolesti- ubojica br.1 u Hrvatskoj, u srijedu 27.09. na temu Povišeni šećer u krvi -tihi ubojica, a u četvrtak 28.09. na temu Nadvladati stresove, strahove, depresiju i imati duševni mir.

Sva predavanja počinju s početkom u 18 sati.

Govornik je dr. Željko Ćorić liječnik obiteljske medicinske dok je organizator Udruga “Bolji život”.

Na predavanjima će se obrađivati važna zdravstvena pitanja kao što su: Zašto oko 50% stanovnika naše zemlje umire od srčano – žilnih bolesti kao što su: srčani udari, moždani udari, itd? 

Zašto sve više ljudi ima povišen šećer u krvi? Što je zajedničko u prevenciji i liječenju povišenih masnoća i šećera u krvi, pretilosti, visokog krvnog tlaka, moždanih i srčanih udara? 

Zašto je važno pravilno suočavanje sa stresom? Kako cjelovit (holistički) pristup zdravlju (tjelesnom, duševnom i duhovnom zdravlju) djeluje u prevenciji i liječenju najčešćih bolesti kao što su: srčani i moždani udari, rak, povišeni krvni tlak i masnoće, dijabetes, metaboličke bolesti, slab imunitet, psihičke bolesti, psihosomatske bolesti, itd?

Posjetitelji na predavanjima ne moraju biti cijelo vrijeme pasivni slušači, nego mogu, ukoliko to žele, biti aktivni – slobodni da se uključe u razgovor sa predavačem – interaktivni tip predavanja – svatko tko želi može sudjelovati svojim pitanjima ili komentarima, a za to će biti naročita prilika nakon predavanja.  Ulaz je slobodan